Είναι τρελοί αυτοί οι Ισλανδοί: Επτά πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε για τη χώρα που εκπλήσσει στο Euro

Είναι τρελοί αυτοί οι Ισλανδοί: Επτά πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε για τη χώρα που εκπλήσσει στο Euro Facebook Twitter
3

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχει ανοίξει η μικρή σε μέγεθος αλλά μεγάλη πλέον σε ποδοσφαιρική αξία Ισλανδία, που κατάφερε να αποκλείσει την Αγγλία και να προκριθεί στους οκτώ του ΕURO της Γαλλίας, αντιμετωπίζοντας τώρα το δρόμο για τους ημιτελικούς τη διοργανώτρια χώρα.

Καθώς τα διεθνή βλέμματα εστιάζουν στη χώρα, αυτά που ανακαλύπτει ο Τύπος είναι πραγματικά ενδιαφέροντα. Η Ισλανδία π.χ έχει όλους κι όλους 120 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές- από τους οποίους κανένας δεν παίζει στο πρωτάθλημα της χώρας-ενώ περισσότερα είναι τα ηφαίστεια (126).

Αυτά είναι τα επτά βασικά σημεία που έκαναν περισσότερο εντύπωση:

1 - Η Ισλανδία είναι η λιγότερο πυκνοκατοικημένη χώρα που προκρίθηκε σε τελική φάση. Το τελευταίο ρεκόρ κατείχε το Τρινιντάντ και Τομπάγκο (1.200.000 το 2006) με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι 332.559 κάτοικοι της Ισλανδίας έχουν πλέον εισέλθει από την κύρια πόρτα,  στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

2 - Οι Ισλανδοί έχουν τους πιο τρελούς πανηγυρισμούς μετά από γκολ, εφευρίσκοντας από την αρχή τη σχετική τέχνη. Η τουαλέτα, το ποδήλατο, ο ελεύθερος σκοπευτής και ένας ψαράς σολομού είναι μερικοί από τους πιο διασκεδαστικούς (ο ψαράς ίσως περισσότερο απ’ όλους).

3 -  Η Ισλανδία έχει μόλις 23.000 παίκτες, 120 επαγγελματίες παίκτες και κανένας από αυτούς δεν παίζει στο πρωτάθλημα της χώρας του . Ένα πολύ ενδιαφέρον γεγονός είναι  ότι το νησί έχει περισσότερα ηφαίστεια από επαγγελματίες παίκτες. Ακριβώς 126 βουνά έχουν «ηφαιστειακή δραστηριότητα".

Είναι τρελοί αυτοί οι Ισλανδοί: Επτά πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε για τη χώρα που εκπλήσσει στο Euro Facebook Twitter

4 -  Όταν λέμε ότι όλη η Ισλανδία στηρίζει την ομάδα, το εννοούμε. Το 8% του πληθυσμού έχει μετακινηθεί προς τη Γαλλία για να παρακολουθήσει τους αγώνες της εθνικής ενώ η τηλεοπτική μετάδοση του παιχνιδιού με την Αγγλία έκανε τηλεθέαση 98,9%. Μόνο 680 άνθρωποι σε όλο το νησί δεν είδαν τον αγώνα.

5 -  Τα πρόβατα στην Ισλανδία είναι περισσότερα από τους ανθρώπους . Σε κάθε γωνιά των βουνών και σε κάθε άκρη μεγάλου ποταμού πάντα βλέπεις πρόβατα. Ο πληθυσμός των προβάτων υπολογίζεται ότι είναι διπλάσιος των ανθρώπων.

Είναι τρελοί αυτοί οι Ισλανδοί: Επτά πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε για τη χώρα που εκπλήσσει στο Euro Facebook Twitter

6 -  Ο Hafthor Björnssonn , ο δυνατότερος άνθρωπος στον κόσμο και ένας από τους πιο αιμοδιψείς πρωταγωνιστές του «Game of Thrones», ξεκίνησε «πόλεμο» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έκανε σνομπ σχόλια για την Ισλανδία μετά το παιχνίδι με την Πορτογαλία.

7-   Η Ισλανδία είναι ένα από τα λίγα μέρη στη γη όπου δεν υπάρχουν μυρμήγκια . Το πιο περίεργο από όλα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος επιστημονικά αποδεδειγμένος για τη μη ύπαρξη τους στο νησί. Ίσως το κρύο… 

Mε πληροφορίες από τη Marca

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ