Oι παντρεμένοι είναι πιθανότερο να επιζήσουν από έμφραγμα

Oι παντρεμένοι είναι πιθανότερο να επιζήσουν από έμφραγμα Facebook Twitter
2

Ο γάμος αυξάνει την πιθανότητα να επιβιώσει κάποιος μετά από ένα έμφραγμα και, επιπλέον, μειώνει τη διάρκεια παραμονής του στο νοσοκομείο, σε σχέση με τους εργένηδες και τους χωρισμένους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενα ευρήματα ότι ο γάμος αποτελεί παράγοντα προστασίας για την υγεία.

 Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Νίκολας Γκόλοπ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας (East Anglia) στο Νόργουιτς, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο της Βρετανικής Καρδιαγγειακής Εταιρείας στο Μάνστεστερ, μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 25.000 ασθενείς με μέση ηλικία 67 ετών, που είχαν διαγνωσθεί με έμφραγμα.

 Διαπιστώθηκε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι οι παντρεμένοι είχαν 14% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν μετά το έμφραγμα, σε σχέση με όσους δεν είχαν μόνιμο/η σύντροφο. Οι χωρισμένοι έχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο (7%) σε σχέση με τους εργένηδες να πεθάνουν μετά από έμφραγμα. Επίσης, οι παντρεμένοι έμεναν κατά μέσο όρο δύο μέρες λιγότερες στο νοσοκομείο μετά το έμφραγμα (έξι έναντι επτά έως οκτώ ημερών των εργένηδων και χωρισμένων).

 Δεν είναι σαφές γιατί οι παντρεμένοι έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα. Οι ερευνητές θεωρούν πιθανό ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό σχετίζεται με την πρακτική ή συναισθηματική υποστήριξη που έχει ένας παντρεμένος άνθρωπος από τον ή την σύζυγό του μετά το έμφραγμα.Γι' αυτό, κάλεσαν τους καρδιολόγους να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες κάθε ασθενούς.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Απλα οι παντρεμενοι εχουν καποιον στο σπιτι να παρει τηλεφωνο τις πρωτες βοηθειες και να ερθει βοηθεια πιο γρηγορα,ενω αυτοι που μενουν μονοι ειναι πιθανοτερο να να αργησουν να βοηθηθουν η να μην βοηθηθουν καθολου.