ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το μούσι δεν είναι πλέον στη μόδα γιατί...έγινε πολύ μόδα

Το μούσι δεν είναι πλέον στη μόδα γιατί...έγινε πολύ μόδα Facebook Twitter
16

Το μούσι ήρθε στη μόδα και «φορέθηκε» πολύ αλλά αυτό ακριβώς είναι το αδύνατο σημείο του, σύμφωνα με αυστραλούς επιστήμονες.

Όπως σημειώνει το BBC, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, μελέτησαν τη δυναμική της μόδας με τα γένια και συμπέραναν ότι  αυτή καθοδηγήθηκε από τη δαρβίνεια θεωρία της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής των ειδών. Η θεωρία θέλει τα είδη με τα πιο σπάνια χαρακτηριστικά να έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότεροι αφήνουν μούσι, τόσο μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα έχουν οι φρεσκοξυρισμένοι.

Για να εξαχθεί το συμπέρασμα, στην έρευνα πήραν μέρος περίπου 1.500 γυναίκες και 200 άνδρες που κλήθηκαν να βαθμολογήσουν 36 ανδρικά πρόσωπα με μούσι και χωρίς μούσι σε φωτογραφίες.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι όσο περισσότερους άνδρες με μούσι έβλεπαν οι συμμετέχοντες, τόσο λιγότερο γοητευτικούς τους έβρισκαν, ενώ το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και για τους ξυρισμένους άνδρες.

16

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

9 σχόλια
μετα την ταινια μ τους 300 του λεωνιδα την ειδαν ολοι σπαρτιατες οτι σκουπιδι ερθει απ εξω να το κανουμε μοδα μουσακι ,ξυρισμενοι παντου ,τατουαζακια οτι να ναι για να υπαρχουνε ,ρολογια,γυαλακι,iphone,redbull, σεξυ μαυρισμα κ υφος σελεμπριτι ολοι
άλλα κ η μοδα αυτή στην Ελλάδα δείχνει κ κάτι άλλο!Δείχνει το ποσό ελεεινα κοπι-πειστ είναι η κοινωνία.Κ ειδικά η γκρικ "χιπ" σκηνή.Είναι τόσο un-original όλοι τους.Μια σαβ... κουλτούρα... που σαν αρχικό γνώρισμα έχει το ορίτζιναλ.. λέμε τώρα... κ κάπου εδώ βλέπω κ το πόσο πολύ κομπλεξαρισμενη κοινωνία είναι αυτη.. τους τρομάζει όλους το διαφορετικό.. (ειδικα τους "διαφορετικους")για αυτό πάντα με κοιτάνε πχ κάπως... περίεργα κ άλας.. διότι διαφέρω απ το σύνολο.. ο μέσος ελλην δεν το θέλει αυτό.. σκέφτεται.. το τι θα πούνε οι άλλοι.. κτλ.. (κατά την δίκη μου γνώμη πάντα)
Πάντως στην Ελλάδα ο μιμητισμός είναι άλλο πράγμα, στη μόδα το μούσι, όλοι μούσι, άσχετα αν τους πάει η όχι,βλέπεις Ελληνες μελαμψούς με γενειάδες να μοιάζουν σαν μουλάδες του Πακιστάν, και αν κάποτε το μούσι συμβόλιζε κάποια αμφισβήτηση με την εξάπλωση που έχει πάρει, δεν σημαίνει τίποτα πλέον, μεχρι στις Εθνικές ομάδες (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.α) όλοι με μούσι,κάτι που συμβαίνει μόνο στις Εληνικές
υπάρχει μια φωτογραφία από ουρά του ΟΑΕΔ που χρησιμοποιείται συχνά για να ντύσει ρεπορτάζ για την ανεργία , εκεί λοιπόν το 100% των γυναικών έχει μαλλιά βαμμένα κόκκινα ψεύτικα. Δε θα ξεχάσω που δούλευα σε μεγάλο οργανισμό τέλη του '10 και μέσα σε μια βδομάδα κοκκίνησαν και οι έξι όροφοι.
και εγώ που νόμιζα ότι οι εταιρίες προϊόντων αντρικής περιποίησης είναι πίσω από αυτή την έρευνα. θα περιμένω τις δημοσιεύσεις που θα ακολουθήσουν και τα συνέδρια. αυστραλοί επιστήμονες ερευνητές κουρείς και κομμωτές
Οι χιπστεράδες χαλάνε την πιάτσα. Προφανώς αυτό ήθελε να πει πιο πάνω ο ABCDEF, απλά το είπε λίγο χοντροκομμένα. Το μακρύ μούσι ήταν ροκ, τώρα το έχει και ο κάθε φλώρος από την κηφισιά. Τέλος πάντων, μόδα είναι (για του είδους τους) και θα περάσει.
Γιατι σας νοιάζει τι ειναι στην μόδα; Είχα μούσι και τύπου χαιτη μαλλί με ξυρισμένα γύρω, γυρω πολυ πιο πριν αλλα δεν παραπονιέμαι που το κάνουν και άλλοι τώρα. Ειναι σαν να παραπονιέμαι αν ανακαλύψουν πιο πολλά άτομα το μεταλ...
Τι εννοείς; Το «πολύ» της μόδας αν εννοεί τότε ναι, αλλά 'πολύ μόδα' τι σημασία έχει αν είναι μετρήσιμο ή όχι; Ούτε η αγάπη είναι αλλά «πολλή αγάπη» λέμε, εφόσον είναι θηλυκό ουσιαστικό.