Το κρύο φτιάχνει κορμί

Το κρύο φτιάχνει κορμί Facebook Twitter
9

 

Αδυνατίζει η συνεχής έκθεση στο κρύο, σύμφωνα με έρευνα Ολλανδών επιστημόνων που ασχολήθηκαν με το ζήτημα για σχεδόν μία δεκαετία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες για το πάχος φταίνε και τα ζεστά σπίτια και γραφεία, για αυτό θα πρέπει, αν θέλουμε να χάσουμε κιλά, να έχουμε χαμηλά το θερμοστάτη.

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας Βάουτερ βαν Μάρκεν Λίχτενμπελτ η κεντρική ιδέα, είναι «να αφήσουμε τα σώματά μας να "δουλέψουν" ξανά για να ελέγξουν την θερμοκρασία τους».

Σύμφωνα με την ολλανδική έρευνα, μετά από διαβίωση στους 15 βαθμούς μέσα σε ένα κλειστό χώρο για έξι ώρες κάθε μέρα επί 10 μέρες, οι άνθρωποι εμφάνισαν αύξηση του καφέ λίπους στο σώμα τους-είναι αυτό που καίει θερμίδες και δημιουργεί θερμότητα- ενώ  ένιωθαν πιο άνετα και τουρτούριζαν λιγότερο.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ