"Αόρατο κράνος" για ποδηλάτες

"Αόρατο κράνος" για ποδηλάτες Facebook Twitter
11

Το Hövding ξεκίνησε ως διπλωματική εργασία δύο φοιτητριών του Σουηδικού Πανεπιστημίου Lund, το 2005 και κατέληξε να είναι ένα πολυσυζητημένο και πολυβραβευμένο προϊόν, που εξυπηρετεί όσους ποδηλάτες ιδρώνουν και μόνο στην ιδέα να φορέσουν κράνος.

Πρόκειται για μια ευρεσιτεχνία που συνδυάζει δημιουργικά διάφορες -γνωστές- τεχνολογίες και αποτελεί προϊόν αγάπης αλλά και εξαντλητικής μελέτης πολλών video από πτώσεις με ποδήλατο, προκειμένου η Anna Haupt και η Terese Alsti να καταλήξουν στην τελική μορφή του "αόρατου κράνους".

Το video που ακολουθεί, εξηγεί πως λειτουργεί το "κράνος". 

Στην ουσία, δεν πρόκειται κάν για κράνος με τη γνωστή έννοια, αλλά για έναν αερόσακο λαιμού που φοριέται σαν κασκόλ και που ενεργοποιείται ακαριαία, μόλις οι αισθητήρες του 'νιώσουν' απότομη μεταβολή στην ισορροπία του ποδηλάτη, ως αποτέλεσμα πτώσης, καλύπτοντας το κεφάλι.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

8 σχόλια
Θα μπορούσε ίσως να επεκταθεί σε ολόσωμη προστατευτική στολή που να φουσκώνει όπως ο αερόσακκος. Θα μπορούσε να φοριέται όχι μόνο από ποδηλάτες, αλλά και από μοτοσυκλετιστές ή επιβάτες αυτοκινήτου.
Ανεπιβεβαιωτες πηγες υποστηριζουν πως εμπνευση για το αορατο κρανος υπηρξαν οι Ελληνες μοτοσυκλετιστες που το πολυ να δεις να φορανε κρανος στον..αγκωνα τους!
Είναι πολύ πρωτοποριακό και φαίνεται καλό...Στην πράξη βέβαια θα δείξει τι πιάνει!!!Ωραίο σαν ιδέα μου φάνηκε και αυτό που είχαν βγάλει στο Demolition man, με τα αυτοκίνητα. Που όταν τράκαρες σε γέμιζε με έναν αφρό που γινόταν συμπαγής και ήταν καλύτερος από αερόσακο!!!Αυτό θα ήταν η ανακάλυψη του αιώνα!!!
Διαβάζω με προσοχή και υπομονή όλο το άρθρο περιμένοντας και γω να δω το "αόρατο κράνος" και στο τέλος ο αρθρογράφος καταλήγει ότι δεν υπάρχει στη πραγματικότητα κανένα κράνος αλλά αερόσακος λαιμού. Είναι σαν να κάνεις άρθρο για τους αερόσακους στο αυτοκίνητο και να τους ονομάζεις αόρατες ζώνες... Τι να πω.