Η καθιστική ζωή απειλεί και τους 30άρηδες

Η καθιστική ζωή απειλεί και τους 30άρηδες Facebook Twitter
4

Ακόμη και τους νέους απειλεί η καθιστική ζωή, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Μάαστριχτ. Η έρευνα προειδοποιεί για τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, όσων περνούν πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή, ακόμη κι αν είναι 30 χρονών, καθώς προκαλούν μείωση της ελαστικότητας των αρτηριών τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όταν η καθιστική ζωή γίνεται καθημερινότητα, οι αρνητικές επιδράσεις της δεν απομακρύνονται όταν αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν σωματικά.

Η Isabel Ferreira, μέλος της ομάδας του πανεπιστημίου, τονίζει στο Reuters τι η άσκηση και η κίνηση πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής και πως δεν πρέπει κανείς να περνά περισσότερες από δύο ώρες στην τηλεόραση και τον υπολογιστή

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

4 σχόλια
Δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς που αμφισβητούν το κάθε τι που διαβάζουν ακόμα και αν το λένε γιατροί και επιστήμονες. Επειδή κάνουμε ένα λάθος τρόπο ζωής δεν σημαίνει ότι δεν θα υποστούμε και τις συνέπειες. Εγώ που είμαι γραφίστας και τα κάνω όλα αυτά σε πολύ μεγάλο βαθμό αισθάνομαι καθημερινά τις επιπτώσεις. Δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου το κοινώς λεγόμενο. Πρέπει να είσαι και γιατρός για να το καταλάβεις;
Οπότε αν τύχει να δουλεύεις ως προγραμματιστής, γραφίστας, γραμματέας, σε τηλεφωνικό κέντρο και άλλες 100 θέσεις είσαι την σήμερον ημέρα καταδικασμένος αφού κλείνεις τουλάχιστον 8ωρο καθισιού. Τελικά αξίζει να δουλεύεις part-time ή και καθόλου.