Το «πεντικιούρ» από ψάρια δεν είναι τόσο αθώο

Το «πεντικιούρ» από ψάρια δεν είναι τόσο αθώο Facebook Twitter
7

Το πεντικιούρ από ψάρια που είναι πλέον μόδα σε πολλές χώρες του κόσμου δεν είναι χωρίς κινδύνους, προειδοποιεί η γαλλική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας απαιτώντας από τις επιχειρήσεις να ενημερώνουν τους πελάτες για αυτούς τους κινδύνους. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση που εκδόθηκε σήμερα στη Γαλλία, η απολέπιση που γίνεται όταν ο πελάτης βουτά τα πόδια του σε μια δεξαμενή με ψαράκια (Garra rufa) τα οποία του ροκανίζουν τα νεκρά κύτταρα, χρειάζεται ένα αυστηρό πλαίσιο. Κι αυτό γιατί , παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αναφερθεί τεκμηριωμένες περιπτώσεις, επειδή το νερό δεν απολυμαίνεται, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, όπως

Το Staphylococcus aureus. Πιο ευάλωτοι είναι πελάτες με διαβήτη ή ανοσοκατασταλμένα άτομα με βλάβες στο δέρμα.  

.

Συνιστάται "αντικειμενική" ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους του "πεντικιούρ ", που έχει ήδη απαγορευθεί σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ και του Καναδά.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ετσι ειναι. Κάνω Fish Spa εδω περίπου και ένα χρόνο απο τοτε που ανοιξε στη πόλη μου. Ειχα παθει ζημια απο μη αποστειρωμενο εργαλείο απο κοπελα στο σπιτι και τα ψαρακια το εξαλειψαν σε περίπου 3 μηνες με συχνη θεραπεια. Επιλεον τα ποδια ειναι σε καλυτερη κατασταση απο ποτε αλλωτε. Τι να πω? Πιστευω οτι αν πεσεις σε επαγγελματιες που κανουν ευσεινηδητα την δουλεια τους ειναι οτι καλυτερο. Και επιλέον εχουν ριξει ολοι τοσο τις τιμες που δεν χρειάζεται να το ρισκαρεις να κανεις κατ' οικον πεντικιουρ
Καλο θα ηταν οταν γράφουμε ενα θεμανα ειμαστυει λιγο παραπανω ενημερωμενοι. Τα φιλτρα που συνοδευουν τις δεξαμενες Fish Spa αποστειρώνουν το νερό με λάμπες UV και δεν υπάρχει κανένας απολύτως κινδυνος γιατι μιλαμε για αποστείρωση οχι απλο καθαρισμό.Επιπλέον απο την εμφάνιση του πρωτου Fish Spa μέχρι και σήμερα κανένα κρούμσα μολύνσης δεν έχει καταγραφεί.Αντιθέτως δεκάδες είναι καθημερινά τα κρούσματα μόλυνσης απο μανικιουρ παντικιουρ που εκτελείται κατ' οίκον απο μη αποστηρωμένα εργαλεία. Γιατι δεν προειδοποιεί καποιος για τον μεγάλο αυτό κυνδινο τον κόσμο που στο βωμο της οικονομιας και της κρίσης βαζει καθημερινά σε κινδυνο την υγεια του κανοντας πεντικιουρ στα σπίτια χωρίς κανένα ελεγχο υγειηνης?
Πεντικιούρ (pédicure). Τα ψάρια τους έφταιξαν τώρα; Τέτοιος σωβινισμός οι Γάλλοι πια; Αν έγραφε σήμερα τη "Μαντάμ Σουσου" ο Ν. Τσιφόρος:Μαντάμ Σουσού: Αντωνάκη;Αντωνάκης: Ναι Ζαργάνα μου;Μαντάμ Σουσού: Καθώς θα έρχεσαι το μεσημέρι, φέρε και μισό κιλό μαρίδα-πεντικιουρίστ. Αντωνάκης: Τι να φέρω;;;Μαντάμ Σουσου: Μαρίδα-πετικιουρίστ! Και σε παρακαλώ να είναι εκ της αλλοδαπής, εκ των Παρισίων. Κατά προτίμηση Σηκουάνα. Μη μου φέρεις τίποτα Μεσολογγίου.Αντωνάκης: ...(!!!)