Το «Σμαραγδί» με κωδικό 17-5641», είναι το χρώμα του 2013

Το «Σμαραγδί» με κωδικό 17-5641», είναι το χρώμα του 2013 Facebook Twitter
2

Πέρσι ήταν το ζωηρό Tangerine Tango, γνωστό και με τον κωδικό «18-2120». Φέτος, σε μια στροφή 180 μοιρών, το Pantone Color Institute, κάτι σαν το Γκρήνουιτς των χρωμάτων, ανακοίνωσε ότι το χρώμα της χρονιάς που έρχεται θα είναι ένα απαλό σμαραγδί με κωδικό 17-5641.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συγκεκριμένο χρώμα, αντιπροσωπεύει την ισορροπία και την αρμονία και παραπέμπει πέρα από τον γνωστό πολύτιμο λίθο, στην έννοια του περιβάλλοντος και της αναγέννησης. 

Ο τίτλος «Χρώμα της Χρονιάς», του Pantone Color Institute, δίνει μεγάλη προώθηση στη χρήση της συγκεκριμένης  απόχρωσης, στη μόδα, την αρχιτεκτονική, to design. Έτσι, όπως φέτος κυριάρχησε το «Μανταρινί», το 2013, αναμένεται γενικευμένη χρήση του σμαραγδί, στο αισθητικό χρωματολόγιο του πλανήτη.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM