Οι Γάλλοι σβήνουν το τσιγάρο μαζικά

Οι Γάλλοι σβήνουν το τσιγάρο μαζικά Facebook Twitter
0

Η Γαλλία καταγράφει μια απότομη πτώση του αριθμού των καθημερινών καπνιστών, όπως δείχνει μια νέα έρευνα.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν πως οι καπνιστές έχουν μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο σε σχέση με την περίοδο 2016 -2017.

Μια τέτοια πτώση δεν είχε παρατηρηθεί εδώ και μια δεκαετία, σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της Γαλλίας, το οποίο πραγματοποίησε τη μελέτη.

Υπήρξε επίσης σημαντική μείωση του καπνίσματος μεταξύ των εφήβων και των ατόμων με χαμηλά εισοδήματα.

Η μελέτη επεσήμανε ως πιθανή αιτία για την μεγάλη μείωση, την εφαρμογή των μέτρων κατά του καπνίσματος που εισήχθησαν στη Γαλλία.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εφαρμοστεί σειρά μέτρων, όπως οι ουδέτερες συσκευασίες, οι αποζημιώσεις σε άτομα που χρησιμοποιούν υποκατάστατα καπνού, η υψηλότερη τιμολόγηση τσιγάρων και εκστρατείες όπως ο εθνικός μήνας χωρίς τσιγάρο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 2017 το 26,9% των ατόμων ηλικίας 18 έως 75 ετών κάπνιζαν καθημερινά, έναντι 29,4% το προηγούμενο έτος. Αυτό αντιπροσωπεύει πτώση από 13,2 εκατομμύρια καπνιστές σε 12,2 εκατομμύρια.

Η υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Agnès Buzyn, εξέφρασε την ικανοποίησή της κυρίως για τη μείωση του καπνίσματος μεταξύ των ατόμων με χαμηλά εισοδήματα.

Μια μελέτη της περασμένης χρονιάς διαπίστωσε ότι παρά τις δεκαετίες πολιτικής ελέγχου του καπνίσματος, η αύξηση του πληθυσμού είχε ως αποτέλεσμα αυξημένο αριθμό καπνιστών.

Σε όλο τον κόσμο, το κάπνισμα ευθύνεται για έναν στους δέκα θανάτους, οι μισοί από τους οποίους καταγράφονται σε τέσσερις μόνο χώρες, την Κίνα, την Ινδία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σύμφωνα με το ινστιτούτο Lancet.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι οι προειδοποιήσεις με εικόνες στα πακέτα τσιγάρων, αποδεικνύονται αποτελεσματικές καθώς βοηθούν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την βλαβερή συνήθεια. 

Mε πληροφορίες από ΒΒC

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM