ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Οι πολυβιταμίνες δεν μειώνουν το ρίσκο καρδιακών προσβολών

Οι πολυβιταμίνες δεν μειώνουν το ρίσκο καρδιακών προσβολών Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με έρευνα που εξέτασε 14.500 άντρες για πάνω από μία δεκαετία, τα αποτέλεσμα έδειξαν ότι η καθημερινή λήψη πολυβιταμινών δεν αποτρέπει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Όπως αναφέρει το WSJ, η λήψη τους μείωσε ελαφρώς την εμφάνιση καρκίνου, όπως έδειξε το πόρισμα της έρευνας που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο. 

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό Ινστιτούτο υγείας και πρόκειται για τη μεγαλύτερη μελέτη που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί για τα οφέλη που προσφέρουν οι πολυβιταμίνες στην υγεία.

Ο ερευνητής Howard Sesso, καθηγητής ιατρικής στο Harvard επισήμανε ότι «δεν υπάρχει υποκατάστατο για μια υγιεινή διατροφή μαζί με άσκηση».

Σημειώνεται ότι εξετάστηκαν 14.641 ιατροί από τις ΗΠΑ, 50 ετών και άνω. 700 εξ αυτών είχαν εξ αρχής κάποια καρδιοπάθεια. Οι μισοί λάμβαναν τις πολυβιταμίνες και οι άλλοι μισοί πλασέμπο, που έμοιαζαν με πραγματικές βιταμίνες.

Ύστερα από έντεκα χρόνια στενής παρακολούθησης η έρευνα κατέγραψε 1.732 σοβαρά περιστατικά και 2.757 θανάτους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η λήψη των πολυβιταμινών δεν επηρέασε καθόλου την καρδιοπάθεια.

0

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Living / Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Η Τζούλη Αγοράκη, μετά τον θάνατο του πατέρα της, προσπαθεί να βρει παρηγοριά σε ό,τι της το υπόσχεται. Ακολούθησε γνωσιακές και πνευματικές εμπειρίες και ισχυρίζεται ότι ο πόνος έγινε πιο απαλός.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM
Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT