ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η λίστα της Airbnb με τους κορυφαίους προορισμούς για το 2018- Μέσα και η Ελλάδα

Η λίστα της Airbnb με τους κορυφαίους προορισμούς για το 2018- Μέσα και η Ελλάδα Facebook Twitter
0

Η δημοφιλής ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb δημοσίευσε τη λίστα με τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους επόμενους 12 μήνες και οι εκπλήξεις είναι πολλές, ενώ ανάμεσα στις επιλογές υπάρχει και η Ελλάδα.

Φέτος το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών μονοπώλησαν προορισμοί όπως η Κούβα και η Ισλανδία, αλλά σύμφωνα με την Airbnb το 2018 είναι η χρονιά της μεγάλης αλλαγής, αφού ο κόσμος στρέφεται πλέον προς πιο φυσικά καταλύματα, ειδυλλιακές παραλίες όπως αυτές της Βραζιλίας και γενικά επιλέγουν ταξιδιωτικές εμπειρίες με σημείο αναφοράς το φαγητό. 

Το αξιοσημείωτο στη φετινή λίστα είναι πως με βάση τα στοιχεία της Airbnb οι επισκέπτες αναζητούν πλέον πιο ασυνήθιστα καταλύματα, με εκείνα που βρίσκονται μέσα στη φύση να σημειώνουν ραγδαία αύξηση κατά 700%, τα ιαπωνικά ryokan 600% και τα γιουρτ -οι παραδοσιακές σκηνές των νομάδων της Μογγολίας- 155%. Γενικά αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως οι ταξιδιώτες προτιμούν σε μεγάλο βαθμό να περάσουν χρόνο σε μια σκηνή κάπου στο δάσος παρά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή ένα διαμέρισμα στην καρδιά της πόλης. 


Αναφορικά με τις πόλεις, αν και παραδοσιακά κορυφαίοι προορισμοί όπως το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλές θέσεις της λίστας, άλλοι λιγότερο αναμενόμενοι όπως το Μαϊάμι, η Λισσαβόνα, το Bournemouth και το Βιετνάμ έχουν αρχίσει να κεντρίζουν έντονα το ενδιαφέρον των τουριστών. 

C'est toujours la saison du béret à Paris, surtout dans le Marais où les avant-gardistes ne manquent pas de boutiques, de restaurants, de galeries d'art ou de bon café. Béret en tête, embrassez la vie de quartier dans un duplex décoré avec goût. De l'art, quelques meubles modernes et un soupçon d'influence vintage en font l'endroit parfait pour se sentir très français. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ It’s always beret season in Paris––especially in the Marais, where the fashion-forward are have their pick of boutiques, restaurants, galleries and these days, plenty of great coffee. If you’re already dressing the part, then you have to live the part too. This duplex is tastefully furnished with art, modern furniture, and a hint of vintage cool that makes the whole place feel classically French. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Photo: @amandaceliat

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Airbnb (@airbnb) στις


Την μεγαλύτερη έκρηξη στις αναζητήσεις, σημειώνοντας άνοδο κατά 2.175%, κατέγραψε η Κανγκούνγκ, ενδεχομένων λόγω των επερχόμενων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018, ενώ εντύπωση προκαλεί η αύξηση κατά 353% σχετικά με το Bournemouth της Βρετανίας, που εξηγείται μερικώς αν λάβει κανείς υπόψη πως διαθέτει σχετικά ζεστό κλίμα, όμορφη ακτογραμμή και έντονη νυχτερινή ζωή. 

Όσο για την παρουσία της Ελλάδας, η Μύκονος εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους προορισμούς που αναζητούν και επιλέγουν περισσότεροι οι χρήστες της Airbnb, με τη ζήτηση να έχει αυξηθεί κατά 173%, ενώ στη λίστα του 2018 περιλαμβάνεται και η Αμμόχωστος της Κύπρου.

Η λίστα της Airbnb με τους κορυφαίους προορισμούς για το 2018- Μέσα και η Ελλάδα Facebook Twitter

Αυτοί είναι οι ταξιδιωτικοί προορισμοί με την περισσότερη ζήτηση στην Airbnb για το 2018:

Κανγκούνγκ, Κορέα

Bournemouth, Ηνωμένο Βασίλειο

Έντμοντον, Καναδάς

Ιντιανάπολις, Ιντιάνα

Ντα Νανγκ, Βιετνάμ

Κολόμπους, Οχάιο

Αμμόχωστος, Κύπρος

Μπιλμπάο, Ισπανία

Ανόι, Βιετνάμ

Matinhos, Βραζιλία

Κάρντιφ, Ηνωμένο Βασίλειο

Γκουαραπάρι, Βραζιλία

Μινεάπολις, Μινεσότα

Οΐτα, Ιαπωνία

Ντούνεντιν, Νέα Ζηλανδία

Μαρ ντελ Πλάτα, Αργεντινή

Fernie, Καναδάς

Ζάγκρεμπ, Κροατία

Μύκονος, Ελλάδα

Μαζατλάν, Μεξικό

Η λίστα της Airbnb με τους κορυφαίους προορισμούς για το 2018- Μέσα και η Ελλάδα Facebook Twitter

Και οι πιο δημοφιλείς πόλεις στην Airbnb:

1. Τόκιο

2. Παρίσι

3. Οσάκα

4. Νέα Υόρκη

5. Λονδίνο

6. Ρώμη

7. Ορλάντο

8. Μαϊάμι

9. Σίδνεϊ

10. Λισσαβόνα 

Living
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσο άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ