Aληθινό πάθος για το τρέξιμο

Aληθινό πάθος για το τρέξιμο Facebook Twitter
0

Η σχέση μου με το τρέξιμο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί από τυπική έως ανύπαρκτη. Η ιδέα του να συναντηθώ μετά τη δουλειά με μία ομάδα αγνώστων Αθηναίων έξω από το κατάστημα της Nike στην Ερμού και να αρχίσω να τρέχω στους δρόμους του Ιστορικού κέντρου ήταν ακόμη και σαν εικόνα στο μυαλό μου, αποθαρρυντική.

Φορώντας ένα λευκό t-shirt , ένα ζευγάρι από τα αγαπημένα μου Nike running παπούτσια-που δυστυχώς χρησιμοποιώ μόνο για το περπάτημα-και προσπαθώντας καθ'οδόν να μάθω τις βασικές λειτουργίες του Nike+ Running application που είχα μόλις εγκαταστήσει στο κινητό μου, έφτασα στο Nike store. Έξω από το κατάστημα βρισκόταν μία σχεδόν ομοιόμορφα ντυμένη με λευκά Nike t-shirt ομάδα 100-120 ατόμων που συνέθεταν μία εικόνα που οπωσδήποτε δεν περίμενα να συναντήσω. Χαμογελαστοί, ενθουσιώδεις νέοι, γυναίκες και άντρες, είτε σε παρέες είτε μόνοι τους, περίμεναν με ανυπομονησία να ξεκινήσει η προπόνηση. Κάποιοι έκαναν ελαφρές διατάσεις, κάποιοι μιλούσαν για το επερχόμενο WE RUN ATHENS, το μεγάλο running event των 10 km που θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Όλοι όμως έμοιαζαν να μοιράζονται το ίδιο πάθος για το τρέξιμο.

Όταν εμφανίσθηκαν οι προπονητές του Nike + Run Club τα group των ομάδων χωρίστηκαν σε αρχάριους και προχωρημένους. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να αναφέρω το γκρουπ στο οποίο αποφάσισα να συμμετάσχω. Έπειτα από λίγο, ξεκινήσαμε. Ο χαλαρός ρυθμός του γκρουπ στην αρχή με βοήθησε να εγκλιματιστώ και να κρύψω την μακρόχρονη αποχή μου από τις αθλητικές δραστηριότητες. Καθώς τρέχαμε και καλύπταμε αυτή τη φορά μία πορεία μέσα και γύρω από το Εθνικό Πάρκο, κοίταζα όλες αυτές τις εικόνες που έχω ξαναδεί τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Έμοιαζαν πολύ διαφορετικές. Η Αθήνα έμοιαζε πολύ διαφορετική. Σα να την γνώριζα από την αρχή. Ποτέ δε μπορούσα να φανταστώ πως το τρέξιμο στο κέντρο της Αθήνας θα μπορούσε να είναι τόσο διασκεδαστικό.

Ενώ τρέχαμε και μιμούμενος κυρίως τους άλλους δρομείς, κοιτούσα την εφαρμογή Nike+ Running στο κινητό μου. Μπορούσα ν' αλλάξω τραγούδι στα ακουστικά μου, να δω το χρόνο που είχα κάνει και την απόσταση που είχα διανύσει. Κάποιος από τους δρομείς μου είπε μάλιστα πως μπορώ να εισάγω τα δεδομένα μου στο nikeplus.com και να βλέπω την πρόοδο μου. Χρήσιμες πληροφορίες ακόμη και για έναν αρχάριο σαν εμένα.

Ύστερα από την αποθεραπεία, επιστρέψαμε στο σημείο συνάντησης και η προπόνηση έλαβε και τυπικά τέλος. Οι περισσότεροι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα. Εγώ με τη σειρά μου, θέλοντας να μάθω ακόμη περισσότερα για αυτήν την καινούργια κουλτούρα τρεξίματος αποφάσισα να συνομιλήσω για λίγο με ένα κανονικό μέλος του Νike+ Run Club.

 

Πότε άρχισες ν' ασχολείσαι με το τρέξιμο;

Η ασχολία μου με το τρέξιμο ξεκίνησε πριν ενάμιση περίπου χρόνο όταν ξεκίνησε η Nike το πρόγραμμα του τρεξίματος με αντιπροσώπους ομάδες από πανεπιστήμια της Αθήνας ( University attack). Μία από τις ομάδες ήταν και το ΤΕΦΑΑ όπου και συμμετείχα. Η Nike μου έδωσε το κίνητρο να ασχοληθώ με το τρέξιμο. Μέχρι τότε το είχα στο μυαλό μου ως κάτι πολύ μονότονο και βαρετό. Πολλές φορές αναρωτιόμουν και έλεγα. «καλά δε βαριούνται να τρέχουν;» ώσπου τελικά είδα ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Το τρέξιμο τότε γινόταν με παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού στο κέντρο της πόλης, σε διάφορα σημεία της Αθήνας πολλές φορές άγνωστα σε μένα. Αυτό έκανε την ενασχόλησή μας με το τρέξιμο διαφορετική και ασυνήθιστη. Έτσι ξεκίνησα να θέτω στόχους μαζί με την ομάδα μου. Αυτό με βοήθησε να περάσω και σε ατομικό επίπεδο και να φτάσω να θέσω και ατομικούς στόχους. Πλέον τρέχω 4 φορές την εβδομάδα και το τρέξιμο για μένα αρχίζει και γίνεται τρόπος ζωής.

Πες μου κάποια πράγματα από τις προπονήσεις του Nike+ Run Club.

Κάθε Δευτέρα η Νike διοργανώνει προπονήσεις στο κέντρο της πόλης για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των κατοίκων της. Εκεί συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών αθλητές-τριες και μη ,αρχάριοι και προχωρημένοι .Όλοι μαζί απαρτίζουμε αυτό που λέμε Nike+ Run Club. Αυτό το πρόγραμμα της Nike κατά τη γνώμη μου σήκωσε κάποιους κατοίκους της πόλης από τον καναπέ και τους ώθησε να βγουν και να τρέξουν για να γνωρίσουν την πόλη τους και να νιώσουν και οι ίδιοι μέρος αυτής. Και μάλιστα, αυτή τη φορά όχι σταματημένοι μέσα σε ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ενός μποτιλιαρίσματος αλλά τρέχοντας σε κάποια όμορφα σημεία της όπως ο Εθνικός κήπος στο Zάππειο. Επιπλέον μέσα από αυτή την ομάδα η οποία απαρτίζεται από άτομα που έχουν κάποιους κοινούς στόχους επιτυγχάνεται μια πολύ υγιής επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη.

Τι σημαίνει το τρέξιμο για σένα; Πώς σε κάνει να νιώθεις;

Mετά το τρέξιμο νιώθω άδεια από άσχημα συναισθήματα. Νιώθω πως τα αφήνω όλα πίσω μου. Έτσι μετά, έχω διάθεση και για άλλα πράγματα τα οποία με κάνουν να νιώθω όμορφα όπως το τρέξιμο. Ακόμα η επικοινωνία με τους γύρω σου την στιγμή που τρέχεις είναι κάτι το οποίο σε κρατάει ουσιαστικά και θες να το ξανακάνεις. Ένα άλλο θετικό στοιχείο που μου αρέσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πως υπάρχουν ομάδες προχωρημένων και αρχαρίων με τους προπονητές τους και αυτό ωθεί τόσο τον απλό κόσμο να συμμετέχει όσο και κάποιους πολύ καλούς αθλητές οι οποίοι δρουν ως πρότυπα και εμψυχώνουν εμάς τους λιγότερο καλούς και μας κάνουν να προσπαθούμε όλο και πιο πολύ. Με αυτό τον τρόπο ανεβαίνει και το επίπεδο και οι στόχοι που θέτει κανείς. Αυτό που θα ήθελα πολύ θα ήταν η Νike να αύξανε τις μέρες των προπονήσεων ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε περισσότερο κόσμο να γευτεί αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Χρησιμοποιείς το Nike + Running app; Σε βοηθάει στην προπόνηση σου;

Ναι, κατά τη διάρκεια του τρεξίματος χρησιμοποιώ την εφαρμογή Νike+ Running.Κάνει την ενασχόληση μου με το τρέξιμό ακόμα πιο διασκεδαστική καθώς μπορώ να κάνω διαδρομές και να προπονηθώ μέσω της τεχνολογίας και να έρθω σε επαφή με άτομα από όλο τον κόσμο. Έτσι δημιουργείται ένας υγιής ανταγωνισμός ο οποίος με βοηθά να ξεπεράσω την επίδοσή μου και να συγκρίνω τις δυνατότητές μου με άλλους ανθρώπους μακριά από την πόλη που ζω.

Θα δηλώσεις συμμετοχή στο WE RUN ATHENS στις 7 Οκτωβρίου;

Όλοι μαζί, και εγώ φυσικά, θα τρέξουμε τα 10km για να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας και να δούμε κατά πόσο μας έχει βοηθήσει η προπόνηση. Για μένα είναι κάτι πολύ σημαντικό αφού πριν 2 χρόνια περίπου δυσκολευόμουν να τρέξω ακόμη και 1 km και πλέον μέσα από αυτά τα 2 προγράμματα της Νike κατάφερα να αγαπήσω το τρέξιμο και πλέον να βγάζω στην προπόνηση τα 8 km. Ο στόχος μου είναι να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερο χρόνο και να το διασκεδάσω πάνω από όλα μαζί με όλο τον κόσμο που θα συμμετέχει. Ελπίζω να είναι άλλη μία πολύ όμορφη διοργάνωση όπως αυτές στις οποίες μας έχει συνηθίσει η Nike. Ανυπομονώ.

Η Μαίρη φεύγει και το απόγευμα μου μαζί με το Nike+ Run club φτάνει στο τέλος του. Κουρασμένος και κρατώντας ένα ισοτονικό ποτό στο χέρι άρχισα να φτιάχνω μία νοητή υποσημείωση στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μου. Την επόμενη Δευτέρα, λίγο μετά τις 6 μ.μ, θα είμαι και πάλι εδώ.

O 1ος μεγάλος αγώνας που διοργανώνει η Nike σε όλη την Αθήνα. Στις 7/10.


Μάθετε όλα τα νέα στη σελίδα του Nike+ Run Club στο Facebook

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT