Τα παυσίπονα επηρεάζουν την ακοή στις γυναίκες

Τα παυσίπονα επηρεάζουν την ακοή στις γυναίκες Facebook Twitter
0

Νέα έρευνα από το Brigham and Women's Hospital στη Βοστόνη των Η.Π.Α. εφιστά την προσοχή των γυναικών στη λήψη παυσίπονων, καθώς οι ερευνητές διαπίστωσαν έναν συσχετισμό στη λήψη παυσίπονων και την αποδυνάμωση της ακοής στις γυναίκες (ο συσχετισμός αυτός δεν διαπιστώθηκε για την ασπιρίνη).

Μετά την ανάλυση στοιχείων προερχόμενων από 62.261 γυναίκες 31-48 ετών το χρονικό διάστημα 1995-2009, η μία στις έξι γυναίκες εμφάνισε μείωση της ακοής στο τέλος της έρευνας.

Αναλυτικότερα οι γυναίκες που έπαιρναν παυσίπονα δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα είχαν κατά 13% αυξημένο κίνδυνο απώλειας της ακοής. Ο κίνδυνος ανέρχεται στο 21% για εκείνες που έπαιρναν το αναλγητικό τέσσερις ή πέντε φορές την εβδομάδα και έφτανε στο 24% για όσες το έπαιρναν σχεδόν καθημερινά.

Η  δρ. Sharon Curhan, δήλωσε: «Μια πιθανή εξήγηση του φαινομένου είναι το γεγονός ότι τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορεί να μειώσουν τη ροή του αίματος στον κοχλία του αυτιού και να βλάψουν τη λειτουργία του».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM