Αυτά είναι τα 10 χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας εργοδότης, βάσει ερευνών.

Αυτά είναι τα 10 χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας εργοδότης, βάσει ερευνών. Facebook Twitter
2

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να είναι κανείς ένας καλός εργοδότης , αλλά αν ο στόχος του είναι το αντίθετο, είναι αρκετά σαφές τι πρέπει να κάνει, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το qz.com.


Το να πιστώνεται την επιτυχία από τη δουλειά των υπαλλήλων του είναι η χειρότερη από όλες τις κακές συμπεριφορές, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία λογισμικού BambooHR σε πάνω από 1.200 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους.

Όταν ζητήθηκε να ταξινομηθεί ένας κατάλογος των μη θεμιτών τάσεων, το 63% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κατάχρηση πίστωσης της επιτυχίας ήταν απαράδεκτη πρακτική  ή κάτι που θα ήταν άξιο λόγου ακόμη και για παραίτηση. Το μεγαλύτερο ποσοστό που έθεσε ως πρώτη κακή συμπεριφορά αυτή την πρακτική ήταν οι γυναίκες(71%).


Άλλες συνήθεις συμπεριφορές είναι πολύ πιο ανεκτές. Περισσότεροι από τους μισούς λένε πως είναι δεκτός αν οι εργοδότες τους δεν κοινωνικοποιούνται μαζί τους και το 64% λέει ότι είναι εντάξει εάν δεν τους κάνουν φίλους στα social media.


Ακολουθεί η κατάταξη της BambooHR με τις 10 χειρότερες συμπεριφορές:

  • Πιστώνεται την δική σας εργασία - 63%
  • Δεν σας εμπιστεύεται ούτε σας εξουσιοδοτεί 62%
  • Δεν ενδιαφέρεται αν έχετε εργαστεί υπερβολικά 58%
  • Δεν σας υπερασπίζεται 57%
  • Προσλαμβάνει και προωθεί λάθος ανθρώπους 56%
  • Δεν σας υποστηρίζει 55%
  • Σας ελέγχει υπερβολικά σχολαστικά 53%
  • Δεν παρέχει τις σωστές κατευθύνσεις 54%
  • Εστιάζει περισσότερο στις αδυναμίες σας παρά στις δυνάμεις σας 53%
  • Δεν θέτει ξεκάθαρες προσδοκίες 52%


Σχεδόν το 44% των εργαζομένων είπε ότι είχαν εγκαταλείψει μια θέση εργασίας λόγω εργοδότη και οι πιο συχνά αναφερόμενες εξηγήσεις ήταν ο τρόπος διαχείρισης (37%), η ακατάλληλη συμπεριφορά (26%) και τέλος  ή παρενόχληση των εργαζομένων (24%).

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

Radio Lifo / Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

O στυλίστας Ανδρέας Κόκκινος και ο γραφίστας Στάθης Μητρόπουλος εξηγούν στη Μερόπη Κοκκίνη πώς έστησαν το βιβλιοπωλείο τους και τι έκαναν όταν ξαφνικά μια μέρα εμφανίστηκε εκεί η Τίλντα Σουίντον.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Εκεί που είναι η φάση τώρα στην Αθήνα

Living / Εκεί που είναι η φάση τώρα στην Αθήνα

Μετά την πανδημία η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε μια πόλη όπου καθημερινά συμβαίνει κάτι καινούργιο. Η ομάδα της LiFO διαλέγει 100 μπαρ, εστιατόρια, πάρτι, χώρους τέχνης και όλα τα σημεία της πόλης που είναι πάντα γεμάτα με κόσμο, και πάντα κάτι παίζει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Η ερευνα δεν πρεπιε να εγινε,προφανως,στην Ελλαδα.Διοτι οσο σοβαρα και να ειναι αυτα τα οποια παρεθεσαν οι συμμετεχοντες στην ερευνα,ωχριουν μπροστα σε αυτα τα οποια,εκατο τοις εκατο,θα παρεθεταν ως βασικα και πρωτευοντα οι ελληνες εργαζομενοι.Ητοι :Να μην πληρωνει καθολου τους εργαζομενους του επι πολλους μηνες.Να τους υποχρεωνει να του επιστρεφουν σε μετρητα μερος των αποδοχων τους.Να τους υποχρεωνει να δουλευουν δωδεκαωρα οχι απλα χωρις υπερωριες,αλλα εχοντας υπογραψει συμβαση "τετραωρης/μερικης απασχολησης".Να τους απολυει χωρις κανενα λογο και χωρις να καταβαλλει αποζημιωσεις.Αλλα,βεβαια,η ερευνα εγινε σε καποια πολιτισμενη/κανονικη χωρα.Κατ συνεπεια δεν μας αφορα.Ουτε κατ'ελαχιστον.