Έρευνα αποκαλύπτει γιατί οι άντρες θυμούνται περισσότερες λεπτομέρειες για γυναίκες με συγκεκριμένο σωματότυπο

Έρευνα αποκαλύπτει γιατί οι άντρες θυμούνται περισσότερες λεπτομέρειες για γυναίκες με συγκεκριμένο σωματότυπο Facebook Twitter
0

Επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι άντρες μπορούν να θυμηθούν περισσότερες προσωπικές πληροφορίες για μια γυναίκα που μόλις γνώρισαν αν έχει την ιδανική αναλογία περιμέτρου μέσης προς περίμετρο ισχίων, το γνωστό WHR (Waist to Ηip Ratio). Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα, ήταν σε θέση να ανακαλούν καλύτερα λεπτομέρειες όπως το όνομα της γυναίκας, την ηλικία της, τι πτυχίο είχε, τι οικογένεια και ποια χόμπι, αν πρώτα την είχαν ορίσει στο μυαλό τους ως το "τέλειο σώμα".  

Τα ευρήματα υποδεικνύουν πως τελικά ένα όμορφο γυναικείο πρόσωπο ή ένα ελκυστικό κορμί, εκτός από το να κερδίζει το βλέμμα των αντρών βοηθά εμμέσως και στο να δίνουν περισσότερη προσοχή σε όσα ακούν. 

Η Dr Carey Fitzgerald, ψυχολόγος στο University of South Carolina του Beaufort έγραψε σχετικά στο Evolution and Human Behaviour πως με τους συναδέλφους της ανακάλυψαν ότι οι άντρες θυμούνται περισσότερες λεπτομέρειες για εκείνες που βρίσκουν ελκυστικές καθώς αυτό θα μπορούσε να τους βοηθήσει στην περίπτωση που τις ερωτευτούν. Επίσης διαπιστώθηκε πως τους βοηθά να εντοπίζουν ελκυστικές συντρόφους που έχουν όμως και άλλες αξίες που οι ίδιοι βρίσκουν σημαντικές, όπως τα προσωπικά ενδιαφέροντα, το μορφωτικό επίπεδο και το οικογενειακό ιστορικό. 

Στην έρευνα συμμετείχαν 218 άντρες, που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μία ομάδα έδειξαν φωτογραφίες από μια ντυμένη γυναίκα, την εικόνα της οποίας είχαν επεξεργαστεί ψηφιακά δίνοντάς της διάφορες αναλογίες μεταξύ μέσης και περιφέρειας. Δίπλα από κάθε φωτογραφία υπήρχε γραμμένη μια παράγραφος με διάφορες πληροφορίες για αυτήν την γυναίκα. Αφού την μελετούσαν για τέσσερα περίπου λεπτά, τους έδιναν να κάνουν κάποιες εύκολες αριθμητικές ασκήσεις και στη συνέχεια τους έκαναν 30 ερωτήσεις για την γυναίκα. Το ίδιο περίπου έγινε και με την δεύτερη ομάδα, μόνο που εκεί τους ζήτησαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Τα συμπεράσματα ήταν ακριβώς ίδια.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως οι άντρες μπορούσαν να ανακαλέσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις γυναίκες εκείνες που η αναλογία μέσης- περιφέρειας ήταν μεταξύ 0.60 and 0.80. 

"Είναι γνωστό πως η ανθρώπινη μνήμη εξελίχθηκε για να εξυπηρετεί τους σκοπούς επιβίωσης κι αναπαραγωγής" σημειώνει η Dr Carey Fitzgerald, προσθέτοντας πως ενδεχομένως αυτές οι τάσεις να προέκυψαν ως ένα μέσο διασφάλισης της επιβίωσης του είδους, αλλά πως στην σύγχρονη κοινωνία μάλλον έχουν πάρει πολύ διαφορετικές διαστάσεις. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM