Αυτό είναι το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους

Αυτό είναι το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους Facebook Twitter
8

Σήμερα Παρασκευή κυκλοφόρησε στη χώρα μας το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Μίκυ Μάους, μετά από 47 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας. Η εταιρία Τερζόπουλος που το εξέδιδε αναφέρει ότι  η διακοπή κυκλοφορίας του περιοδικού επιβλήθηκε από τα πράγματα, καθώς «η οικονομική κρίση επέφερε πολλές δυσάρεστες αλλαγές στην ελληνική οικογένεια.» Τονίζει ότι προσπάθησε να βρει λύσεις που θα ανακούφιζαν τα οικονομικά του περιοδικού, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν ενώ καταλήγει σημειώνοντας ότι ελπίζει να έχει και πάλι την ευκαιρία να συνεργαστεί με την Ντίσνει, «πάνω σε βάσεις που να ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα».

Το δελτίο Τύπου της εταιρίας για το τέλος του Μίκυ Μάους:

«Αυτή την Παρασκευή κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους. Παρ' όλο που ήταν μια δύσκολη απόφαση μετά από 47 χρόνια έκδοσης του περιοδικού, ήταν μια πράξη επιβεβλημένη από τα πράγματα. Η οικονομική κρίση επέφερε πολλές δυσάρεστες αλλαγές στην ελληνική οικογένεια με τα γνωστά επακόλουθα. Η πτώση των κυκλοφοριών των εφημερίδων και περιοδικών δεν άφησε ανεπηρέαστο το Μίκυ Μάους και τα άλλα περιοδικά Ντίσνεϋ. 

Η μείωση της κυκλοφορίας του επέφερε αύξηση του βασικού κόστους έκδοσης. Μία λύση θα ήταν να αυξήσουμε την τιμή πώλησης αλλά αυτό θα επιδείνωνε την κατάσταση. Γι' αυτό τον λόγο προσπαθήσαμε να βρούμε άλλες λύσεις που θα ανακούφιζαν τα οικονομικά του περιοδικού. Δυστυχώς δεν υπήρξε ικανοποιητική λύση. Δεν μπορούμε να αναφερθούμε περισσότερα πάνω σε αυτό το θέμα επειδή το απαγορεύει η εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων. 

Αυτό που καταφέραμε είναι να δημιουργήσουμε περιοδικά που άντεξαν στον χρόνο. Αποδείξαμε πως οι ελληνικές εκδόσεις μπορούν να συναγωνιστούν τις ξένες και ποιοτικά να είναι υπέρτερες. Προλαμβάνοντας τις επιθυμίες και τις αναζητήσεις των αναγνωστών δημιουργήσαμε περιοδικά, όπως το Κόμιξ, μοναδικό παγκοσμίως στον χώρο του Ντίσνεϋ. Οσφραίνοντας τις τάσεις κι επιθυμίες του κοινού ξεκινήσαμε να κάνουμε αλλαγές και τώρα. Δυστυχώς μόνον ψήγματα αυτής της αλλαγής μπορέσαμε να εφαρμόσουμε η οποία όμως έγινε αισθητή από τον πυρήνα των αναγνωστών μας.Ο χρόνος μας όμως είχε τελειώσει.  

Ελπίζω να μας δοθεί πάλι η ευκαιρία να συνεργαστούμε με την Ντίσνεϋ πάνω σε βάσεις που να ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα και να προσφέρουμε στους αναγνώστες αυτό που γνωρίσουμε να κάνουμε σωστά. Καλά περιοδικά και βιβλία».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Οι εκδόσεις "ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ" έπεσαν θύμα τής απληστείας τους. Τά παιδιά και τά εγγόνια τού αείμνηστου "Τάκη, τού Κουκουέ", παρασυρμένα από τίς ψευδαισθήσεις και τόν μεγαλοϊδεατισμό τους, έρριξαν έξω τήν βάρκα: εδώ και 30 χρόνια, ήδη, όλα έδειχναν πως θα τό κλείσουνε τό μαγαζί...! Τούς έφαγε τό ψεύτικο "λάϊφ-στάϊλ" που επεχείρησαν να πουλήσουνε στήν ΨωροΚώσταινα ανταγωνιζόμενοι κάτι χωριάτες τυχάρπαστους σαν τόν Κωστόπουλο και μερικούς άλλους...ΚΡΙΜΑ, πολύ κρίμα για έναν ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ εκδοτικόν οργανισμόν με τό όνομα ενός σπουδαίου αυτοδημιούργητου και αληθινού αγωνιστή έλληνα, τού Ευάγγελου Τερζόπουλου!Τό "Μίκυ Μάους" που αγόραζα ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (από τό πρώτο τεύχος του) επί 6 συνεχή χρόνια (και που με ακόρεστη "λαιμαργία" συνδύαζα αργότερα με τό Μηνιαίο "Μεγάλο ΜΙΚΥ" κι ακόμη αργότερα με τό 3-μηνιαίο "Κλασσικά Ντίσνεϋ", μέχρι τήν Α' Γυμνασίου) είναι κομμάτι τής ζωής μου...Όπως, άλλωστε, και η "Γυναίκα" ήταν κομμάτι τής ζωής τής μητέρας μου...Εάν ο νεώτερος Τερζόπουλος ΕΚΛΕΙΝΕ ΟΛΑ τά άλλα ντισνεϋκά (παρα)"Μίκυ" και κρατούσε ΜΟΝΟΝ τό εβδομαδιαίο κλασσικό "Μίκυ Μάους" τής Παρασκευής (πιθανώς σε συνεργασία με τήν ΙΤΑΛΙΚΗ εταιρεία παραγωγής), τότε ένα κομμάτι ΙΣΤΟΡΙΑΣ και προσωπικών αναμνήσεων από τήν γλαυκή μας ηλικία δεν θα εξέλειπεν από αυτήν τήν χώρα όπου ΟΛΑ θυσιάζονται στόν βωμό τού προσωπικού κέρδους με ηλίθιες δικηολογίες...ΚΡΙΜΑ και πάλι ΚΡΙΜΑ...!
Αξίζει ακόμη να αναφερθεί, πως μετά το 2004 η ποιότητα του περιοδικού άρχισε σταδιακά να πέφτει (ιδιαίτερα από το 2009 και μετά ήταν εντελώς αδιάφορες), καθώς δημοσίευαν ιστορίες κακής ποιότητας (και ως προς το σχέδιο και ως προς το σενάριο) από άγνωστους σχεδιαστές, ανάλογες με αυτές των υπόλοιπων φθηνότερων περιοδικών, Αυτό συνέβη γιατί πολύ απλά οι καλές και κλασικές ιστορίες κορυφαίων σχεδιαστών (Καρλ Μπάρκς, Φλόιντ Γκόντφρεντσον, Ρομάνο Σκάρπα, Ντον Ρόσα) ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ. Αλλά αντί να επιλέξουν να κλείσουν το ΚΟΜΙΞ προτίμησαν να το διατηρήσουν ρίχνοντας την ποιότητα του και δημοσιεύοντας ιστορίες "του σωρού", ενώ την ίδια στιγμή απέξω αναγραφόταν σε μεγάλο μέγεθος η ένδειξη "Συλλεκτικό τεύχος". Και όλα αυτά ενώ παράλληλα, η τιμή του περιοδικού συνέχιζε να ανεβαίνει.