ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Λάκης Γαβαλάς: "Πολύ θα ήθελα να πάω στον ΟΑΕΔ και να βγάλω κάρτα ανεργίας"

Λάκης Γαβαλάς: "Πολύ θα ήθελα να πάω στον ΟΑΕΔ και να βγάλω κάρτα ανεργίας" Facebook Twitter
14

Αποσπάσματα από την συνέντευξη που έδωσε ο Λάκης Γαβαλάς στο «Έθνος της Κυριακής». Ανάμεσα σε άλλα μιλάει για την φυλακή, την Μύκονο, τον Τσίπρα και τον Σαμαρά:

Για το αν είχε αυτοκρατορία: «Εγώ δεν πίστεψα ποτέ ότι είχα αυτοκρατορία. Ημουν ένας πληβείος κι επειδή είχα κάνει χορό στη ζωή μου, ήθελα να έχω μια μεγάλη ομάδα κι όλοι μαζί να χορεύουμε. Θα ήθελα να έχω μια σχέση με το ΠΑΜΕ, να έρθει να με βρει και να του πω ότι προστατεύουν και το άδικο, πολλές φορές. Υπήρξαν τέρατα στην εταιρεία μου, όπως υπήρξαν και άγγελοι. Είχα 240 εργαζόμενους. Τους είχα από 15-20 χρόνια. Κάποιοι εργαζόμενοι είχαν λάθος θέσεις. Δεν τα βάζω με τους εργαζόμενους γιατί κι εγώ τέτοιος είμαι, και με κάποια έννοια, είμαι άνεργος. Πολύ θα ήθελα όμως να μπορώ κι εγώ να πάω αύριο στον ΟΑΕΔ και να πω «δώστε μου μία κάρτα ανεργίας»! Ξέρω πέντε γλώσσες και μπορώ να κάνω πολύ καλά τον Λάκη Γαβαλά.»

Για την Μύκονο:

«Στη Μύκονο έχω επενδύσει τη ζωή μου και τα νιάτα μου. Δεν υπήρχε μόνο το σπίτι εκεί, για το οποίο ακουγόταν μονίμως ότι έκανα ένα πάρτι και οι άλλες 364 μέρες δεν αναφέρονταν. Είχα επιχείρηση με δύο καταστήματα επί 17 ολόκληρα χρόνια. Δεν ήμουν στη Μύκονο για να βρέχω τον κόσμο με σαμπάνιες σε μια παραλία, όπως με παρουσίαζαν... Τώρα λοιπόν σας λέω ότι τη Μύκονο δεν τη σκέφτομαι καθόλου. Δεν είναι το στυλ πια της διασκέδασης που θέλω. Στο σπίτι δεν θα πήγαινα τώρα πια. Το σπίτι ήταν και κομμάτι της δουλειάς μου. Απαξ και δεν έχω δουλειά που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο, δεν το χρειάζομαι. Δεν έχω κανένα συναισθηματικό δέσιμο πλέον με τη Μύκονο.»

Για το ποιος του στάθηκε στη φυλακή:

«Είχα μόνο τρεις συνεργάτες που με επισκέπτονταν. Μου στάθηκαν πολύ και, πίστεψέ με, ήταν αρκετό. Δεν ήθελα να βλέπω κανέναν άλλο. Μέσα εκεί γνώρισα ανθρώπους που συγκλόνισαν την ψυχή μου με το πόσο αγνοί ήταν, αν και κλέφτες ή ναρκομανείς. Είχαν ένα κομμάτι καλό. Αυτοί με άγγιξαν..»

 

 

Για το δίλημμα Τσίπρας ή Σαμαράς: «Θες να μου πεις να συγκρίνω Καρέζη ή Βουγιουκλάκη... Αυτές και οι δυο είναι πεθαμένες. Εγώ με τα πολιτικά δεν τα πάω καλά. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ το ίδιο κόμμα, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να δίδονται ευκαιρίες και σε άλλους, κάθε φορά, ανθρώπους.»

14

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ