H NASA θέλει να φτιάξει πύλη για το Διάστημα στην Καλαμάτα

H NASA θέλει να φτιάξει πύλη για το Διάστημα στην Καλαμάτα Facebook Twitter
24

Την εγκατάσταση σταθμού της NASA στην Καλαμάτα απ’ όπου θα γίνονται πτήσεις ειδικών αεροσκαφών έξω από την ατμόσφαιρα της γης, προανήγγειλε ο καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat επιθεωρητής της NASA, Περικλής Παπαδόπουλος, μιλώντας στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη. Παράλληλα θα υπάρξει στην πόλη «διαστημικός τουρισμός» που θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικά κεφάλαια, όπως είπε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι για το θέμα είναι ενήμερη και η κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, για Πανεπιστημιακό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας στην Καλαμάτα μπορεί σύμφωνα με το ΑΜΠΕ να αποδώσει με χρονικό ορίζοντα το 2020 κοντά στο 1 τρισ. Δολάρια. Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος τον προσεχή Ιούλιο, θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Η επιλογή της Καλαμάτας, εκτός του ότι είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του καθηγητή γίνεται γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται στο σημείο όπου ενώνονται η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη του «διαστημικού τουρισμού».

Ο Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος της Καλαμάτας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο το οποίο εφόσον προχωρήσει, δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές, όχι μόνο για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά για όλη την Πελοπόννησο και θα συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα και την αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο δεν μπορεί να μείνει έξω, αφού πρωτίστως αναφερόμαστε σε πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο».

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

18 σχόλια
fyi αν και δεν εχω ιδεα για το ποσο εγκυρος και τι σχεση εχει αυτος που τα ανεφερε αυτα, πτηση στο διαστημα απο πολιτικα αεροδρομια δεν ειναι και τοσο διαστημικο ενδεχομενο παντως.οχι τουλαχιστον για τον richard branson (ετσι δεν λεγεται;;)http://www.virgingalactic.com/αν θελετε να κλεισετε εχει και εδω:D http://www.virgingalactic.com/booking/
"και θα εκτοξεύονται διαστημόπλοια των οποίων το καύσιμο θα κατακάψει όλη την Πελοπόννησο και θα είναι τοξικό και θα καταστραφεί η φύση. η φύση δε μας γέννησε για να πηγαίνουμε στο διάστημα. όξω οι χρυσοθήρες, όξω οι διαστημάνθρωποι, όξω ο φασισμός του διαστήματος. εδώ τα παιδάκια πεθαίνουν και πεινάνε και μου θέλετε να πάτε στο διάστημα."
Καλαμάτα...Καλαμάτα....μπα, δεν είναι αυτό που υποπτεύομαι. Είναι συμπτωματικό τελείως που είναι πατρίδα του πρώην υπ.πολιτισμού και τωρινού πρωθυπουργού.Μιλάω για τον ίδιο που προσπάθησε μετά από αιώνες να μετακομίσει τον Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα στη Μεσσηνία, το διάστημα θα άφηνε στην ησυχία του;
χαχα πέστα! Αυτός, αν μπορούσε, και την Ακρόπολη στη Μεσσηνία θα την πήγαινε! Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι διαστημικοί τουρίστες θα παίρνουν καλό λάδι στα ταξίδια τους. Κατά τα άλλα η είδηση μου θυμίζει Τσάκα. Όπου ακούς πολλά κεράσια...
Ναι γιατι ο Σαμαρας έχει άκρες που φτάνουν μέχρι την ΝΑΣΑ και τους έπεισε φτιάξουν τον σταθμό εκει. Για μια φορα μπορούμε να δουμε την θετική πλευρά του πράγματος αντι να παραπονιομας
ΛήδαΗ κατασκευή του σταθμού πρόκειται για "ιδέα-πρόταση" του Μεσσήνιου ερευνητή της NASA, που υποτίθεται θα χρηματοδοτήσουν οι Μεσσήνιοι ομογενείς της Αμερικής. Δε νομίζω ότι η καταγωγή του πρωθυπουργού έχει σχέση σε αυτή την περίπτωση και δεν θα δοθούν κρατικά κεφάλαια για να υπάρχει διαπλοκή.Προσωπικά εγώ πιστεύω ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, μπορεί ανά τα blog να παρουσιάζεται σαν σοβαρός σχεδιασμός ανάπτυξης, αλλά αποτελεί μόνο μια ιδέα που στην υλοποίησή της θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα!
αλλά για όλη την Πελοπόννησο και θα συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα και την αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο δεν μπορεί να μείνει έξω, αφού πρωτίστως αναφερόμαστε σε "πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο».Ιδιωτική Πρωτοβουλία φίλοι μου, αυτό και κάποιος που το βλέπει σαν ευκαιρία για κοινό όφελος σε απίστευτο επίπεδο, στη κατάλληλη θέση, ευχήσου να μέινουν απ έξω οι γνωστοί αετονύχηδες.