Πρόστιμο 31,6 εκατ. ευρώ στον Όμιλο Ρέστη

Πρόστιμο 31,6 εκατ. ευρώ στον Όμιλο Ρέστη Facebook Twitter
0

Βαρύ πρόστιμο, ύψους 31,6 εκατομμυρίων ευρώ, επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη για εικονικά συμβόλαια δύο ακινήτων στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, τα εικονικά συμβόλαια εκδόθηκαν μέσω της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ η οποία είναι συμφερόντων του επιχειρηματία και αγοράστηκαν από τον όμιλο Καρούζου, ο οποίος εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο των ακινήτων. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έπειτα από έρευνα του ΣΔΟΕ στον Όμιλο Καρούζου. Κατά το πόρισμα της εισαγγελικής αρχής η εταιρία ΦΑΝΤΟΜ φέρεται να προχώρησε σε εικονική αγορά των δύο ημιτελών ακινήτων που βρίσκονται στις οδούς Ζησιμοπούλου (700 Τ.Μ.) και Κύπρου (1.100 τ.μ.)

Ένα ακόμη ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι και τα δύο αυτά ακίνητα κρίθηκαν κατεδαφιστέα καθώς ανακλήθηκαν οι πολεοδομικές τους άδειες, λόγω πολεοδομικών παραβάσεων.

Το πόρισμα αναφέρει επίσης ότι γύρω από τον όμιλο Καρούζου είχαν στηθεί δεκάδες off shore εταιρίες, μέσω των οποίων έγινε η μεταβίβαση των δύο ακινήτων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε ένα πολυδαίδαλο πλέγμα off shore εταιριών με έδρα την Κύπρο, αλλά και στην εμπλοκή συμβολαιογράφων που δρούσαν ως πληρεξούσιοι εταιριών για να σβήνουν τα ίχνη των συγκεκριμένων μεταβιβάσεων ακινήτων.

Ο Όμιλος Ρέστη έχει στραφεί στα δικαστήρια κατά των πρώην ιδιοκτητών της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ, ενώ σε ό,τι αφορά στο πρόστιμο των 31,6 εκατομμυρίων εκπρόσωποι του δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ