Κεφαλονιά: Μπουκάλι με μήνυμα 23 χρόνων ξέβρασε η θάλασσα

Κεφαλονιά: Μπουκάλι με μήνυμα 23 χρόνων ξέβρασε η θάλασσα Facebook Twitter
11

Ένα μήνυμα 23 ετών έκρυβε μέσα του το μπουκάλι που βρήκε ένας άνδρας, καθαρίζοντας την παραλία Βλίχα της Κεφαλονιάς. Την ώρα που πήγε να πετάξει το μπουκάλι είδε ότι μέσα υπήρχε κάποιο χαρτί. Όταν το έβγαλε και το διάβασε, διαπίστωσε σύμφωνα με το kefaloniapress, ότι αποστολέας του ήταν κάποια  Regina Exius, η οποία την Πρωτοχρονιά του 1990 έκανε κρουαζιέρα ανοικτά της Κρήτης προς την Βόρειο Αφρική. Πάνω στο πρωτοχρονιάτικο ξεφάντωμα, πήρε ένα μπουκάλι κρασί και πριν το πετάξει στη θάλασσα, έβαλε την κάρτα του πλοίου μέσα και έγραψε: «Γράψε μου ένα γράμμα, εάν βρεις το μπουκάλι μου».

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
LilSchubert χαρακτηρίζεις ως υπερβολή τα λεγόμενα μου την ίδια στιγμή που ζητάς στα σχόλια ενός άρθρου τις Lifo να σου αναλύσει βιολόγος πόσο είναι επικίνδυνη η βιοδιάσπαση του γυαλιού στη θάλασσα. Άστο βρε αδερφέ με τα σχόλια πήγαινε για ψάρεμα καλύτερα :p
γιατί είναι πολύ απίθανο να διαβάζουν καθηγητές ή φοιτητές βιολογίας lifo?εκτός αν πιστεύεις οτι οι αναγνώστες της lifo ειναι όλοι οικοδόμοι και μπετατζήδες.το ζητησα για καλύτερη τεκμηρίωση επειδή δεν ήμουν σίγουρος για τα λεγόμενα μου,χωρίς να σε πατρονάρω.Μείνετε όλοι με την αποψάρα σας να δώ που θα την βάλετε!
Έτσι για την ιστορία και για να μην χάνουμε και την ουσία των πραγμάτων, ρομαντισμός και πιθανό σενάριο ταινίας θα ήταν να έστελνε η κοπελιά ένα μπουκάλι με μήνυμα απευθυνόμενη σε κάποιον που γνώρισε ένα βράδυ στην παραλία, χωρίς να έχει στοιχεία επικοινωνίας, για να το βρει 23 χρόνια μετά ο ίδιος, να επικοινωνήσει μαζί της και να ζήσουν το υπόλοιπο της ύπαρξης με χερουβείμ να υμνολογούν, πουλάκια να τιτιβίζουν κι ερωτιδείς να πεταρίζουν χαρωπά. Ρομαντισμός και πιθανό σενάριο ταινίας δεν είναι να βρεθεί ένα μπουκάλι με μήνυμα μετά από χρόνια και να γίνει άρθρο στη Lifo.
Ωραία και τώρα που έχει τα στοιχεία της κυρίας το Ελληνικό Κράτος πρέπει να κινήσει αυτεπάγγελτα δίωξη για μόλυνση των θαλασσών μας με το απαραίτητο πρόστιμο φυσικά να ξοφλάμε σιγά σιγά τα χρωστούμενα :P Πέρα απο την πλάκα και το "ρομαντικό" της υπό8εσης είναι ένα τρανό παράδειγμα ότι η θάλασσα δεν είναι σκουπιδοτενεκές και κάποια πράγματα δεν ανακυκλώνονται ακόμα και μετά απο 123 χρόνια όχι 23.
Υπερβολή.Φαντάζομαι όμως εννοείς "βιοδιασπώνται".Η μόλυνση ενός γυάλινου μπουκαλιού με μήνυμα(κάτι που δεν το συναντάς κάθε μέρα) δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μόλυνση απο τα αποτσίγαρα,τις λερωμένες πάνες,τα βοθρολύματα καθώς και απο τα εργοστασιακά λύματα.Ή με την μόλυνση ραδιενέργειας στην Ιαπωνία.Ας μας πει καλύτερα κάποιος βιολόγος κατα πόσο είναι επικίνδυνη η βιοδιάσπαση του γυαλιού.
23 χρόνια στη θάλασσα περιμένοντας να βρεθεί. Ελπίζω αυτός που το βρήκε να στείλει το γράμμα και να συναντήσει και την αποστολέα αν είναι εφικτό. Σαν ταινία, απίστευτο.