Έπεσαν για ύπνο οι αρκούδες στο Νυμφαίο

Έπεσαν για ύπνο οι αρκούδες στο Νυμφαίο Facebook Twitter
3

 Σε χειμερία νάρκη έπεσαν οι αρκούδες που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του "Αρκτούρου" στο Νυμφαίο της Φλώρινας. Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών ως τώρα, έμεναν ξύπνιες προετοιμάζοντας τις φωλιές τους αλλά καθώς αυτές τις ημέρες δημιουργήθηκαν οι ιδανικές συνθήκες για ύπνο με θερμοκρασία στους μείον 14 βαθμούς, οι αρκούδες έπεσαν σε χειμερία νάρκη. Αναμένεται να ξυπνήσουν τις πρώτες ημέρες της Άνοιξης, στις αρχές Μαρτίου.

"Πέρσι που είχαμε πιο βαρύ χειμώνα οι αρκούδες κοιμήθηκαν νωρίτερα. Φέτος είμαστε σε λογικά πλαίσια. Τα ζώα του καταφυγίου έκαναν όλη την προεργασία, έφτιαξαν τις δικές τους φωλιές, όπως κάνουν και οι αρκούδες που ζουν ελεύθερες στη φύση, και έπεσαν σε χειμέριο ύπνο, ακολουθώντας τον βιολογικό τους κύκλο", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια επικοινωνίας του "Αρκτούρου", Βάσω Πετρίδου.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια