Η Monika για το ναυάγιο: «Ήταν ένα χαστούκι που μου έδωσε ξανά φόρα»

Η Monika για το ναυάγιο: «Ήταν ένα χαστούκι που μου έδωσε ξανά φόρα» Facebook Twitter
6

H Monika ανάμεσα σε άλλα μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην Μαρίνα Κουβέλη για το ναυάγιο που έζησε το περασμένο καλοκαίρι. To απόσπασμα είναι από αυτή την συνέντευξη:

- Πρόσφατα έζησες ένα φοβερό ναυάγιο. Τι σκεφτόσουν εκείνες τις ώρες;

«Οτι ήρθε το τέλος. Πριν με εγκαταλείψουν οι σωματικές μου δυνάμεις, είχε δυστυχώς παραδοθεί το μυαλό μου. Κολυμπούσα επί επτάμισι ώρες και έφτιαχνα με τον νου όλη τη φρίκη της επόμενης μέρας: σκεφτόμουν τη μητέρα μου να μην ξεπερνά ποτέ τον χαμό μου, τους φίλους μου να με αναζητούν, τους συνεργάτες μου τρελαμένους. Στη διαδρομή από Τζια προς Πειραιά, το σκάφος έπιασε φωτιά. Βρέθηκα με τέσσερις ακόμα φίλους σε μια θάλασσα με 6 Μποφόρ. Το βλέμμα που ανταλλάξαμε πέφτοντας χωρίς σωσίβια στο νερό ήταν η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής μου. Επτά ώρες και είκοσι λεπτά πάλευα με την απελπισία και την αγωνία: Προχωράμε καθόλου; Θα μας βρει κανείς; Ενα σούπερ Πούμα πέρασε από πάνω μας χωρίς να μας δει. Ο φίλος μου, όταν έβλεπε ότι "υποχωρούσα", μου έλεγε "μέτρα, μην το βάζεις κάτω". Μοναδική μου παρηγοριά οι δικοί μου άνθρωποι, το χέρι που μου κρατούσε ο Φαίδωνας, η ελπίδα ότι θα ξανακάνω μουσική. Ώσπου να ακουμπήσω τον βράχο σε σχεδόν ημιλιπόθυμη κατάσταση είχα μετρήσει μέχρι το 7.816...».

 

Γι αυτές τις οδυνηρές ώρες μιλά το νέο σου τραγούδι «Hand in hand»;

«Οισυνειρμοί είναι αυτονόητοι, αφού όπως λένε οιστίχοι: "sometimes I feel I'm gonna give it up/ maybe one day/ but not today"».

 

- Βγαίνεις πιο δυνατή από τις δοκιμασίες;

«Σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν από το ναυάγιο, η φυγή κάποιων φίλων αλλά και προσωπικές μου επιλογές με είχαν κάνει να νιώθω ευάλωτη. Πίστευα ότι γράφω κακά τραγούδια, ότι κάνω διαρκώς λάθη, ότι είμαι ψώνιο. Ήταν ένα πολύ μεγάλο χαστούκι που μου έδωσε ξανά φόρα».

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Συγγνώμη,τη παλεύετε? Συγκρίνετε τους μετανάστες στα σαπιοκάραβα με ένα γκομενάκι γέννημα θρέμμα ΒΠ που πήγε βόλτα με το σκάφος του γκόμενου της και κόντεψε να πνιγεί γιατί προφανώς ο γκόμενος σαν κλασικός Έλληνας την είδε Master and Commander και δεν είχε τα προβλεπόμενα σωστικά μέσα? Τι να σε πω, πολύ με συγκίνησε η ιστορία της Μόνικας... Να τη στείλουμε στον Spielberg να τη κάνει ταινία!
ένας άνθρωπος που πνίγεται είναι ένας άνθρωπος που πνίγεται. όπως τρομοκρατείται και υποφέρει ο ένας, έτσι τρομοκρατείται και υποφέρει κι ο άλλος. τώρα αν εσύ ξέρεις προσωπικά την Μόνικα και τον Master and Commander γκόμενό της και μπορείς να τους κρίνεις είναι πρόβλημα δικό σου.
Αν ο γκόμενος είχε στο σκάφος σωσίβια, φωτοβολίδες και τα ρέστα που κάθε βάρκα και πλεούμενο ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να έχει (ο παππούς μου είναι εδώ και δεκαετίες ερασιτέχνης ψαράς και ποτέ δεν φεύγει χωρίς σωσίβια και τα σχετικά), σαφώς και δεν θα πάλευε με τα κύματα και τα σχετικά. Εκτός και αν το σκάφος βυθίστηκε από επίθεση Κράκεν. Τη διαφημισούλα της πάντως η Μονικούλα μια χαρά την έκανε...
είχα διαβάσει και το κειμενάκι που έγραψε η ίδια κι έχω να πω καλά να'ναι το κορίτσι (αυτό είναι το μόνο σίγουρο, ασχέτως μουσικών προτιμήσεων) και όσοι συγκινούνται με την ιστορία της να αναλογιστούν για δευτερόλεπτα μόνο πως τα ίδια και χειρότερα βιώνουν πολλοί άνθρωποι που επιχειρούν να περάσουν παράνομα με κάποιο σαπιοβαρκάκι στη χώρα μας για να μπορέσουν να ζήσουν. και δυστυχώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν την ίδια κατάληξη. για να μην μιλήσω και για όσους ζητωκραυγάζουν με την είδηση λαθρομεταναστών που πνίγονται στην προσπάθειά τους αυτή ("τι θές δηλαδή; να μπουν στη χώρα μας και να πάρουν τις δουλειές μας;")...