Ελληνόκτητο το πρώτο πλοίο που θα διαπλεύσει την Αρκτική

Ελληνόκτητο το πρώτο πλοίο που θα διαπλεύσει την Αρκτική Facebook Twitter
7

Ελληνόκτητο είναι το πρώτο πλοίο που θα «εκμεταλλευτεί» το λιώσιμο των πάγων διαπλέοντας το βορειοανατολικό τμήμα της Αρκτικής. Πρόκειται για ένα μεγάλο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ιδιοκτησίας της ελληνικής εταιρίας  Dynagas που έχει ναυλωθεί από το ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Gazprom. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας λένε ότι προετοιμάζουν το ταξίδι αυτό περισσότερο από ένα χρόνο. Το πλοίο Ob River φορτωμένο με υγροποιημένο φυσικό αέριο, άφησε ήδη τη Νορβηγία και πλέει βόρεια της Ρωσίας με προορισμό την Ιαπωνία, όπου αναμένεται να αφιχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου μετά από ταξίδι 20 ημερών. Σε ένα μεγάλο κομμάτι του ταξιδιού το ελληνόκτητο πλοίο θα συνοδεύεται μάλιστα και από ρωσικό πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό.

«Είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιπέτεια. Έχουμε μελετήσει πολλά στοιχεία και είναι διαπιστωμένη πλέον η τάση, με το λιώσιμο των πάγων, να γίνονται όλο και πιο ευνοϊκές για τα πλοία, οι συνθήκες σε αυτή τη διαδρομή," δηλώνει στο BBC, o εμπορικός διευθυντής της Dynagas, Tony Lauritzen.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Πάντως νομίζω δεν είναι άσχετο και το εξής.Διαβάζοντας διάφορα άρθρα στη lifo βλέπω πάρα πολλούς ανθρώπους που επικροτούν τα μνημόνια, ίσως διότι δεν έχουν φτάσει στο δικό τους πετσί ή πιστεύοντας ότι δεν θα τους αγγίξουν.Το ίδιο και για τους υποστηρικτές των τελευταίων κυβερνήσεων. Έρχεται όμως η ώρα που τα «μέτρα» θα τους αγγίξουν – σχεδόν – όλους, αλλά τότε θα ’ναι αργά για «να παγώσουν πάλι οι πόλοι».
Ίσως σκέφτονται ότι πρόκειται περί υγιούς πρωτοβουλίας του ιδιωτικού κεφαλαίου.Ή ότι είναι μια ευκαιρία για ανάκαμψη μέσα στη διεθνή κρίση.Μπορεί να τους ενοχλούν πια αυτοί οι «οικολόγοι», που πάντα φέρνουν εμπόδια στην πρόοδο.
@fedora Με αυτη την λογικη ας καψουμε ολα τα δαση για να μπορεσουμε να χτισουμε, να αλιευσουμε μεχρι το τελευταιο ψαρι για να τα πουλησουμε και φυσικα ας κανουμε ο,τι περισσοερο μπορουμε για να εντεινουμε το φαινομενο του θερμοκηπιου και να λιωσουν και οι τελευταιοι απο τους ενοχλητικους παγους.Μετα βεβαια σε τι πλανητη θα ζουμε ειναι αλλη υποθεση, αλλα τουλαχιστουν θα εχει αναπτυχθει το ιδιωτικο κεφαλαια και δε θα μας ζαλιζουν τα @@ αυτοι οι «οικολόγοι», αφου δε θα εχει μεινει και κατι για να προστατεψουν.
Χμ, πέρασαν οι μέρες και δεν ξέρω αν θα δεις την απάντησή μου. Νόμιζα ότι το "πια" και τα εισαγωγικά στη λέξη οικολόγοι θα φανέρωναν την ειρωνεία στα λόγια μου. Ίσως και το δεύτερο σχόλιό μου να βοηθούσε σ'αυτό.Εννοείται ότι ΔΕΝ συμφωνώ με την παραπάνω πρακτική των συγκεκριμένων κάφρων κι απόρησα κι εγώ με τις αρνητικές ψηφους στο πρώτο σχόλιο. Κι εγώ σ'αυτόν τον πλανήτη ζω, άλλωστε. Δεν με συμφέρει να κατασταφεί! Τέλος πάντων, μας έκαψε η απόσταση της οθόνης!