CONFERENCE LEAGUE

Τραγουδούσε γαλλικά και δέχτηκε λεκτική ρατσιστική επίθεση

Τραγουδούσε γαλλικά και δέχτηκε λεκτική ρατσιστική επίθεση Facebook Twitter
7

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο εξελίχτηκε στις 11 Νοεμβρίου μέσα σε ένα αστικό λεωφορείο της Μελβούρνης, καθώς μία γυναίκα τόλμησε και τραγούδησε στα γαλλικά, κάτι που εξαγρίωσε τους υπόλοιπους επιβάτες.

Όλα ξεκίνησαν όταν η γαλλόφωνη γυναίκα άρχισε να τραγουδάει δυνατά, ενώ μία άλλη επιβάτις τραγουδούσε ένα δημοφιλές αυστραλιανό τραγούδι.

Η πλάκα όμως δεν συνεχίστηκε για πολύ, καθώς ένας επιβάτης είπε στην πρώτη γυναίκα «Μίλα αγγλικά ή ψόφα», ενώ στη συνέχεια δεν δίστασε να την απειλήσει ότι θα της «κόψει το στήθος».

Όπως αναφέρει η Le Monde, ο αυτόπτης μάρτυρας που τράβηξε και το βίντεο ντοκουμέντο, αποκάλυψε ότι μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα επικράτησε πανικός, ενώ τελικά «η αιτία του κακού» αναγκάστηκε να κατέβει από το λεωφορείο.

Η αστυνομία ερευνά το ρατσιστικό περιστατικό, ενώ η γαλλική πρεσβεία δεν δέχτηκε κάποιο τηλεφώνημα από τη Γαλλίδα.

7

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Θυμάμαι το 2000 στους Ολυμπιακούς του Σύδνευ μια παρουσιάστρια ελληνικής καταγωγής αρνήθηκε να συμμετάσχει στην παρουσίαση της τελετής έναρξης διότι ήταν υποχρεωμένη να μιλήσει στα γαλλικά, υποστηρίζοντας ότι μια διεθνής γλώσσα φτάνει. Το γεγονός ότι η γαλλική γλώσσα ομιλείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και ακόμα περισσότερο το ότι είναι η γλώσσα της χώρας που έδωσε στην ανθρωπότητα τέχνες, γράμματα καθώς και τη χάρτα των δικαιωμάτων του ανθρώπου το αγνοούν στην Αυστραλία. Κρίμα και τους συμπαθούσα τους Αυστραλούς.
Αυστραλοί: αλκοολικοί, άξεστοι, ρατσιστές. Συνεχίζουν επάξια τις τακτικές των Αγγλοσαξόνων προγόνων τους (αν και οι τελευταίοι έχουν βελτιωθεί αισθητά). Οι Αυστραλοί είναι - ας μου επιτραπεί η έκφραση- οι βλαχομπαρόκ του αγγλόφωνου κόσμου. Με ελάχιστες εξαιρέσεις που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα, δυστυχώς...
Παλιοτερα οταν ακουγαν ελληνικα στα λεωφορεια τους, σηκωνονταν και ελεγαν στους Ελληνες να μιλανε ΜΟΝΟ αγγλικα μεταξυ τους αλλιως να το βουλωσουν! Βλεπω ...συμβαινει ακομα!!!
Οι λευκοι Αυστραλοι αγγλοσαξωνες που ειναι οι κατακτητες της ηπειρου, παντα ηταν πολυ ρατσιστες. Οχι μονο απεναντι στους αυτοχθονες αβοριγινες που κυριολεκτικα τους αποδεκατισαν, αλλα και απεναντι στους αλλους λαους που πηγαν εκει σαν μεταναστες.
H ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν έχει σύνορα. Και οι κοινωνίες με καλύτερη οργάνωση και χωρίς τα προβλήματα που έχει η δική μας, αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενο. Αν μπορεί να το δει κανείς έτσι "είναι μια παρηγοριά", δεν είμαστε οι χειρότεροι, δεν είμαστε μόνοι μας :-)