Άγνωστη παραμένει η ζωή στους ωκεανούς

Άγνωστη παραμένει η ζωή στους ωκεανούς Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με ειδικούς που δημιουργούν μία βάση δεδομένων για την υδρόβια ζωή, ο κόσμος κάτω από την επιφάνεια των ωκεανών παραμένει ακόμα άγνωστος στην ανθρωπότητα.

Συνολικά υπάρχουν 1 εκατ. είδη που ζουν στη θάλασσα, αλλά όπως αναφέρει μία έρευνα τα δύο τρίτα εξ αυτών παραμένουν άγνωστα.

«Υπάρχει μία εκπληκτική ποσότητα πραγμάτων, ειδικά στον ωκεανό, που δεν γνωρίζουμε για τη βιοποικιλότητα» υποστηρίζει ο Gerhard Pohle, διευθύνων σύμβουλος στο Huntsman Marine Science Centre του Καναδά.

Όπως αναφέρει το vancouversun, η έρευνα δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Current Biology και εκτιμάει ότι συνολικά υπάρχουν 1 εκατ. θαλάσσια είδη, αλλά μόνο τα 226.000 υπάρχουν σε επίσημους καταλόγους.

Σημειώνεται ότι οι ανοιχτές βάσεις δεδομένων που υπάρχουν στο Διαδίκτυο μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να συλλέξουν και να αναλύσουν τα είδη, χωρίς να «πονοκεφαλιάζουν» με ξεχωριστούς καταλόγους, οι οποί ενδέχεται να προκαλέσουν συγχύσεις.

Ο δρόμος για να μάθουμε καλά τον πλανήτη μας είναι ακόμα μεγάλος κι ενώ η ανθρωπότητα έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικά βήματα στην εξερεύνηση του διαστήματος, υστερεί στην καταγραφή των γήινων ειδών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ