Το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι και μια μεγάλη μπαταρία

Το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι και μια μεγάλη μπαταρία Facebook Twitter
1

Σουηδοί ερευνητές πιστεύουν ότι έλυσαν το πρόβλημα αυτονομίας των μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς τα μελλοντικά οχήματα θα μπορούν να αποτελούνται από μία μεγάλη μπαταρία, η οποία θα γίνεται «ένα» με το σκελετό του αυτοκινήτου.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η λύση που προτείνουν θα επιτρέψει τη δημιουργία ελαφρύτερων μπαταριών, οι οποίες θα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία.

Συγκεκριμένα η τεχνική προβλέπει την αντικατάσταση μετάλλου από το σκελετό του αυτοκινήτου, με σύνθετο πολυμερές υλικό, το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια.

O επικεφαλής της έρευνας, Leif Asp, τονίζει ότι πρόκειται για μια λύση, η οποία δεν κοστίζει.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας για εμπορική χρύση θα αργήσει, καθώς το ενδεχόμενο μαζικής παραγωγής ενός τέτοιου αυτοκινήτου, θα καθυστερήσει τουλάχιστον μία δεκαετία.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Αχ καταραμένη γενιά.. Από τα τηλεκατευθυνόμενα με μπαταρίες, στα αληθινά αμάξια με μπαταρίες.. Δεν προλάβαμε να γουστάρουμε το γουργουρητό ενός V8, κάτι που να βγάzει λίγη φλόγα στο γκάζωμα..Οι κόντρες στα φανάρια με Prius γίνονται πλέον. :/