O Παράδεισος υπάρχει (;)

3

Ο Dr. Eben Alexander έχει διδάξει στο Harvard Medical School και έχει κερδίσει μια πολύ καλή φήμη ως νευροχειρουργός. Μπορεί να δήλωνε Χριστιανός αλλά ποτέ δεν είχε βαθιά θρησκευτική πίστη, ούτε πίστευε στη μετά θάνατον ζωή.

Αλλά μετά από μια εβδομάδα που πέρασε σε κώμα το 2008, κατά την οποία ο νευροφλοιός του έπαψε να λειτουργεί, ο Alexander ισχυρίζεται ότι έζησε «στην άλλη πλευρά» ως επισκέπτης στη μετά θάνατον ζωή.

«Σύμφωνα με τις τρέχουσες ιατρικές γνώσεις σχετικά με τον εγκέφαλο, δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος που εξηγεί έστω και ένα αμυδρό βίωμα, πόσο μάλλον την ζωντανή και εντελώς συνεκτική Οδύσσεια που έζησα» γράφει ο Alexander αυτή την εβδομάδα στο Newsweek.

Και με τι μοιάζει ο Ουρανός;

Ο Alexander λέει ότι ένιωσε να αιωρείται πάνω από τα σύννεφα όπου είδε «διαφανή, λαμπερά όντα που άφηναν πίσω τους μακριές λευκές γραμμές στον ουρανό.» Μια άγνωστη γυναικεία φιγούρα τον συνόδευε και η επικοινωνία με αυτά τα όντα γινόταν με έναν τρόπο που ξεπερνάει τη γλώσσα. Τα μηνύματα που έλαβε από αυτά τα όντα μεταφράζονται περίπου ως εξής:

«Θα ζεις για πάντα μέσα στην αγάπη»

«Δε χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα»

«Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσες να κάνεις λάθος»

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια