Alzheimer - Διαβήτης: Ανακαλύφθηκε γονιδιακή σχέση μεταξύ τους

Alzheimer - Διαβήτης: Ανακαλύφθηκε γονιδιακή σχέση μεταξύ τους Facebook Twitter
0

Eρευνητές ανακάλυψαν σχέση μεταξύ ενός γνωστού γονιδίου του Alzheimer και του Διαβήτη.

Όπως είχε ανακαλυφθεί τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν Alzheimer. Ο λόγος όμως που συνέβαινε αυτό παρέμενε άγνωστος.

Ερευνητές λοιπόν από το Κολέγιο City της Νέας Υόρκης, σε μελέτη που έκαναν σε σκουλήκια, ανακάλυψαν ότι ένα γνωστό γονίδιο του Alzheimer παίζει ρόλο και στον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται η ινσουλίνη.

Η μοναδική ένδειξη που είχαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες σχετικά με τη νόσο αυτή, ήταν οι κολλώδεις πλάκες αμυλοειδούς πρωτεΐνης που φαίνεται ότι αποδεκατίζουν τα κύτταρα του εγκεφάλου των ασθενών, ωστόσο, το σύμπτωμα αυτό, μπορούσε να διαπιστωθεί μόνο μετά θάνατον.
 
Πρόσφατα, βρήκαν στο Αλτσχάιμερ, μεταλλάξεις ενός γονιδίου που εμπλέκεται στην επεξεργασία της αμυλοειδούς πρωτεΐνης και μετά από μία σειρά πειραμάτων διαπίστωσαν ότι το γονίδιο αυτό, επηρεάσει τις χημικές αντιδράσεις που εμπλέκονται στην παραγωγή και επεξεργασία της ινσουλίνης.


.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ