«Κλείστε τις οθόνες για μια ώρα την ημέρα. Κάνετε μια πραγματική συζήτηση»

«Κλείστε τις οθόνες για μια ώρα την ημέρα. Κάνετε μια πραγματική συζήτηση» Facebook Twitter
0

Κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησής τους, οι απόφοιτοι του Boston University είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μια ομιλία από τον Πρόεδρο της Google, Eric Schmidt.

Εκείνος τους παρότρυνε να κλείνουν τα "μαραφέτια" για μια ώρα την ημέρα, να πάρουν τα μάτια τους από τις οθόνες, να κοιτάξουν αυτούς που αγαπούν και να συζητούν μαζί τους πρόσωπο με πρόσωπο.

Το παράδοξο της δήλωσης είναι ότι έγινε τη στιγμή που ο ίδιος είχε εστιάσει στα πλεονεκτήματα της κοινωνικής δικτύωσης. «Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του νέου κόσμου είναι ότι μπορεί κανείς να είναι μοναδικός, ενώ ταυτόχρονα είναι σε πλήρη σύνδεση με όλους. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί η ολοκλήρωση του Αμερικανικού Ονείρου. Συμβολίζετε ό,τι μπορεί να καθορίσει αυτή τη γενιά. Εάν είστε ξύπνιοι, είστε online, είστε συνδεδεμένοι. Κάποιοι από εσάς πιθανόν tweetάρετε τον λόγο μου αυτή τη στιγμή» είπε ο Schmidt. «Για μια ώρα την ημέρα κλείστε το. Αφήστε τις οθόνες και κοιτάξτε κατάματα τους ανθρώπους που αγαπάτε. Κάντε μια συζήτηση, μια πραγματική συζήτηση» συμπλήρωσε, αιφνιδιάζοντας του πάντες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ