Ο συντηρητικός πρωθυπουργός απεικονίζεται γυμνός

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός απεικονίζεται γυμνός Facebook Twitter
0

Πίνακας που απεικονίζει γυμνό τον πρωθυπουργό του Καναδά Stephen Harper και εκτίθεται στα πλαίσιο διαγωνισμού ζωγραφικής στην Οτάβα έχει προκαλέσει ανάμικτες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της χώρας. "Πρόκειται για μια πολιτική σάτιρα, που αντλεί την έμπνευσή της από την ευρωπαϊκή ζωγραφική εδώ και 300 χρόνια",εξήγησε η ζωγράφος Margaret Sutherland στα καναδικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενη στον πίνακα Olympia"(1863) του Edouard Manet.


Η ίδια τόνισε πως η απογοήτευση εξαιτίας του προσανατολισμού της συντηρητικής κυβέρνησης ήταν ένας από τους λόγους που την έκαναν να δημιουργήσει το έργο αυτό. Η ελαιογραφία με τίτλο Emperor Haute Couture, δείχνει τον μεγαλόσωμο Harper ξαπλωμένο σε ανάκλιντρο με ένα σκυλάκι στα πόδια του και μια γυναίκα να του προσφέρει καφέ σε χάρτινο κύπελλο.

"Δεν ξέρω αν οι Καναδοί έχουν όρεξη να δουν αυτόν τον πίνακα, εγώ πάντως δεν έχω", τόνισε ο εκπρόσωπος της αριστερής αντιπολίτευσης Νέιθαν Κάλεν. Αντίθετα ο εκπρόσωπος του καναδού πρωθυπουργού έκανε χιούμορ λέγοντας πως είναι γνωστό πως ο Stephen Harper προτιμά τις γάτες.

O Stephen Harper έχει κερδίσει το βραβείο "κωδικός-σιωπή" από τα media της χώρας του. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός του Καναδά που απασχολεί full time προσωπικό στυλίστα για τις τηλεοπτικές και δημόσιες εμφανίσεις του, ο οποίος αμείβεται με τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ