Πώς αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο τα Louis Vuitton και άλλα πολυτελή brand είναι φθηνότερα από οπουδήποτε στον πλανήτη

Πώς αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο τα Louis Vuitton και άλλα πολυτελή brand είναι φθηνότερα από οπουδήποτε στον πλανήτη Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με έρευνα από την Deloitte, τα προϊόντα Louis Vuitton και αρκετά ακόμη αγαθά πολυτελείας, κοστίζουν σήμερα λιγότερο (σε σχέση με το δολάριο) στη Βρετανία από οπουδήποτε αλλού.

Αυτή η τάση συνδέεται με την διαρκή υποτίμηση της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα για Brexit, η οποία έχει ενισχύσει την αγοραστική δύναμη των τουριστών.

Η λίρα έχει μειωθεί περισσότερο από 17% έναντι του δολαρίου από τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία εκπονήθηκε για την Wall Street Journal, το μοντέλο τσάντας Speedy 30 του Louis Vuitton κόστιζε 645£ στο Λονδίνο στις 7 Οκτωβρίου, ή 802 $.  Η τιμή της ίδιας τσάντας στο Παρίσι ήταν 760 ευρώ ή 850 $ και 970 δολάρια στη Νέα Υόρκη. Στην Κίνα η τσάντα κοστίζει 7.450 γιουάν ή 1.115 δολάρια.


Ο Nick Pope, επικεφαλής της Deloitte, επιβεβαίωσε τις χαμηλές τιμές και στο BBC και φέρεται να σχολιάζει πως την τελευταία περίοδο οι τουρίστες συρρέουν στο Λονδίνο για αγορά πολυτελών ειδών.


Υπεύθυνος μάρκετινγκ των εμπορικών κέντρων του Γουέστφιλντ δήλωσε επίσης στο BBC πως ο αριθμός των τουριστών που ήταν πελάτες πολυτελών ειδών αυξήθηκαν σε σχέση με την περασμένη χρονιά σημειώνοντας πως οι περισσότερες αγορές γίνονται από Κινέζους.


Η πτώση της στερλίνας έχει ωθήσει σε άνοδο τις τιμές ορισμένων καθημερινών αγαθών, αλλά η Deloitte δήλωσε πως η λιανική πολυτελών ειδών κράτησε σταθερές τις τιμές σταθερές για να μην "τρομοκρατήσει" τους καταναλωτές. Παράλληλα προσθέτει πως το 64% των συγκρίσιμων προϊόντων πολυτελείας είναι πλέον φθηνότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο από οπουδήποτε αλλού.


Ενδεικτικά παραδείγματα περιλαμβάνουν και ρούχα του οίκου Balenciaga καθώς ένα φόρεμα μπορεί να είναι και έως 400$   φθηνότερο στο Λονδίνο από την τιμή διάθεσής του στις ΗΠΑ.


Ωστόσο ο εκπρόσωπος της Deloitte προειδοποίησε πως αυτές οι διακυμάνσεις δεν θα διαρκέσουν για πάντα και πως ήδη κάποιοι οίκοι έχουν αρχίσει να ανεβάζουν τις τιμές τονίζοντας πως αν η υποτίμηση συνεχιστεί για τους επόμενους 12 μήνες, τότε οι πιέσεις θα αναγκάσουν τους οίκους να προσαρμόσουν τις τιμές τους προς τα πάνω.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM