Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Unesco ακύρωσε προγραμματισμένη έκθεση φωτογραφίας μετά από αντιδράσεις

Η Unesco ακύρωσε προγραμματισμένη έκθεση φωτογραφίας μετά από αντιδράσεις Facebook Twitter
3

Η Unesco ακύρωσε προγραμματισμένη έκθεση φωτογραφίας μετά από αντιδράσεις Facebook Twitter
Ο Jean Mohr

 

Προγραμματισμένα για τις 30 Μαρτίου ήταν τα εγκαίνια της περιοδεύουσας έκθεσης του παγκοσμίου φήμης φωτογράφου και ακτιβιστή Jean Mohr με τίτλο «War from the victims’ perspective» στο κτίριο της Unesco στο Παρίσι. Όπως δείχνουν, όμως, όλα τα στοιχεία, η έκθεση ακυρώνεται.

Aπό τη δεκαετία του ’50 ο Jean Mohr καταγράφει την ανθρωπιστική κρίση σε περιοχές πολέμου. Μέσα από τα συγκλονιστικά του πορτρέτα και στιγμιότυπα μπορεί κανείς να διαπιστώσει τη φρίκη και τις τρομακτικές επιπτώσεις του πολέμου πάνω στους ανθρώπους. Η συγκεκριμένη έκθεση, η οποία έχει κάνει τον γύρο του κόσμου (παρουσιάστηκε ήδη σε 40 χώρες και 52 τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη), περιλαμβάνει και φωτογραφικό υλικό από τις μέρες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Η έκθεση γίνεται με τη συνεργασία του Musée de l’ Elysée, που έχει τη διαχείριση του έργου του φωτογράφου, και του υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας.

Η Unesco ακύρωσε προγραμματισμένη έκθεση φωτογραφίας μετά από αντιδράσεις Facebook Twitter

Ο επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελβετίας στην Unesco Jean-Frédéric Jauslin ανακοίνωσε την ακύρωση της έκθεσης στο Παρίσι με τη δικαιολογία πως οι φωτογραφίες τους Jean Mohr «ενόχλησαν» κάποιες αντιπροσωπείες. Αν και ο κ. Jauslin δεν καθορίζει ποιες χώρες ενοχλήθηκαν από την έκθεση, σε άρθρο της η εφημερίδα «La Liberté» κάνει σαφή αναφορά στις φωτογραφίες από την Κύπρο και την τουρκική αντίδραση. «Σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε προβλήματα στις υπόλοιπες χώρες» είπε ο Ελβετός αξιωματούχος. «Πήρα, λοιπόν, την απόφαση να αποσύρω την έκθεση. Δεν δέχτηκα καμία πίεση». Η Unesco έχει τηρήσει σιγή ιχθύος για το ζήτημα και δεν έχει προβεί σε καμία δημόσια δήλωση για την ακύρωση της έκθεσης.

Δείτε μερικές φωτογραφίες του Jean Mohr:

 

Η Unesco ακύρωσε προγραμματισμένη έκθεση φωτογραφίας μετά από αντιδράσεις Facebook Twitter

 

Η Unesco ακύρωσε προγραμματισμένη έκθεση φωτογραφίας μετά από αντιδράσεις Facebook Twitter

 


3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

2 σχόλια
Χρόνια πολλά τώρα η Ευρωπαϊκές χώρες την ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ την Κύπρο! Αλλά όχι μόνο η Ευρωπαίοι αλλά και παγκοσμίως.. Συνεχίστε το κουτόχορτο κάνει καλό στους δολοπλόκους πολιτικούς και στους ψεύτες ... αλλά ας σκεφτούμε: Είστε εσείς αληθινοί στην ζωής σας για να απαιτήσετε και από τους πολιτικούς να είναι Βεβαίως και όχι όσο ψεύτες είστε εσείς άλλο τόσο είναι και οι πολιτικοί ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ Αλλαγή Αλλαγή πού είσαι; Είσαι εδώ ή είσαι εκεί; Μήπως είσαι νεκρή; Μην είσαι μακριά και δεν σε βλέπουμε; Μήπως χάθηκες σε κυκλικές συζητήσεις και τρελάθηκες; Αλλαγή Αλλαγή ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;
Αν η σημερινη κυβερνηση ορθωνει οντως το αναστημα της και δεν κανει φθηνα και λαικιστικα ''νταϊλικια'' τυπου Καμμενου,θα πρεπει να παρεμβει αμεσα διοτι εδω αποτελει μια καταφορη αδικια για τα θυματα των εγκληματων των Τουρκων και κανονικο προσκυνημα ενος παγκοσμιου οργανισμου στο παραλογο δικαιο του σουλτανου...Θα υπαρξει αντιδραση ή οι αντιδρασεις στο αδικο της Τουρκιας αυτης της κυβερνησης θα περιοριζεται σε λαικιστικες δηλωσεις εντος Ελλαδας;;;
Και να στενοχωρήσει τους ψηφοφόρους της και τους βουλευτές της σε Ξάνθη και Κομοτηνή?Να στενοχωρήσει το προξενιό?Α πα πα πα !Αρκετά τραβήγματα έχει με το Λαφαζάνη και το Μηλιό. Να έχει τώρα ντράβαλα και με τον Δημήτρη Χριστόπουλο και τους υπόλοιπους Ελληνόφωνους μισέλληνες των διεθνιστικών συνιστωσών?