Πέθανε ο Kim Fowley

Πέθανε ο Kim Fowley Facebook Twitter
0

Αν και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια του θανάτου του, τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 75 χρονών.  

Ο χαρισματικός και εκκεντρικός,  Fowley έγινε γνωστός σαν παραγωγός του γυναικείου ροκ γκρουπ Runnaways. Ήταν η αιτία να γνωριστούν τότε η 15χρονη Joan Jett με την επίσης έφηβη ντράμερ Sandy West και τους βοήθησε να βρουν την τραγουδίστρια τους Cherie Currie αλλά και της Lita Ford (κιθάρα) και Jackie Fox (μπάσο). Έκανε την παραγωγή στο ομώνυμο ντεμπούτο της μπάντας το 1976 και έγραψε μαζί με την Jett την μεγαλύτερη επιτυχία τους, το “Cherry Bomb”.

 


 

Γεννήθηκε το 1939 και πατέρας του ήταν ο ηθοποιός Douglas Fowley, γνωστός από την ταινία Singin’ in the Rain και μητέρα του η ηθοποιός Shelby Payne. Μεγάλωσε στο Λος Άντζελες. Μετά από μια κρίση πολιομυελίτιδας, άρχισε να ασχολείται με την μουσική βιομηχανία από το 1959 που έκανε παραγωγή για πρώτη φορά στο κομμάτι των Renegades "Charge". Στην δεκαετία του 60 συνεργάστηκε με τους Paul Revere and the Raiders, the Seeds και Gene Vincent. Παράλληλα ξεκίνησε τη δική του σόλο καριέρα. Ο Fowley ήταν πολυγραφότατος. Είχε κυκλοφορήσει πάνω από 25 άλμπουμ μέχρι σήμερα.

Πέθανε ο Kim Fowley Facebook Twitter

Στις αρχές των 00s δοκίμασε τις δυνάμεις του και στον πειραματικό κινηματογράφο και κέρδισε το βραβείου κοινού το 2012 στο Melbourne Underground Film Festival για τα φιλμ, Golden Roadt o Nowhere και Black Room Doom. Το 2014 έκανε μια κάμεο εμφάνιση στο βίντεο της Beyonce “Haunted”.

Tον Σεπτέμβριο του 2014, έγινε γνωστό πώς είχε ξεκινήσει θεραπεία για να καταπολεμήσει τον καρκίνο και τον φρόντιζε η τραγουδίστρια των Runaways, Cherry Currie με την οποία ήταν στα δικαστήρια για χρόνια σχετικά με τα δικαιώματα της μπάντας. Από ότι φαίνεται όμως οι σχέσεις τους έγιναν καλύτερες με τα χρόνια και η  Currie δήλωνε αισιόδοξη για την υγεία του.

Σε μια συνέντευξη του το 2012, ο Fowley είπε για τον ρόλο του στην ροκ μουσική:

«Είναι απαραίτητο για μια μπάντα να έχει το χάρισμα και είναι απαραίτητο για μια μπάντα να έχει ένα Kim Fowley κάπου εκεί πέρα. Οι άνθρωποι πίσω από την σκηνή έχουν το ίδιο μερίδιο στο rock’n’roll όπως οι άνθρωποι πάνω στην σκηνή. Ο Kim Fowley είναι ένα αναγκαίο κακό.»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.