Ντόροθι Κινγκ: Η αληθινή Μακεδονία είναι στην Ελλάδα

Ντόροθι Κινγκ: Η αληθινή Μακεδονία είναι στην Ελλάδα Facebook Twitter
8

Κατά των ισχυρισμών της κυβέρνησης της FYROM για καταγωγή από τους Μακεδόνες τάσσεται η γνωστή αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, η οποία μίλησε για το θέμα με αφορμή τον τάφο της Αμφίπολης.

«Ειλικρινά, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τα Σκόπια έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία;», διερωτήθηκε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ενώ χαρακτήρισε «γελοίο» το να ζητάει κανείς από την Ελλάδα να αποδείξει ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. «Όλοι γνωρίζουν εδώ και αιώνες ότι η αληθινή Μακεδονία είναι στην Ελλάδα», τόνισε είπε η κ. Κίνγκ και πρόσθεσε: «Είναι περίεργο τα Σκόπια να θέλουν να οικειοποιηθούν την ιστορία της Μακεδονίας».

«Ο Μ. Αλέξανδρος κατέκτησε Ιράν, Αφγανιστάν Τουρκία, αλλά καμία από αυτές δεν αυτοαποκαλείται Μακεδονία», τόνισε η αρχαιολόγος, χαρακτηρίζοντας «Ντίσνειλαντ» την κατασκευή  αγαλμάτων και μνημείων της μακεδονικής περιόδου στη FYROM.

Η κ. Κίνγκ κάνει λόγο για  «ψεύτικη προπαγάνδα για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα και για να προσελκύσουν τουρίστες».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

7 σχόλια
Κι εγω πιστευω οτι η Μακεδονια ανηκει στην Ελλαδα.....αλλα αν το σκεφτουμε αλλιως θα μπορουσαν οι Σκοπιανοι να λεγονται Μακεδονες απο ποια αποψη.....Η Μακεδονια δεν ειναι μονο το κομματι που ανηκει στην Ελλαδα και το οποιο εχουμε ονομασει Μακεδονια αλλα εκτεινεται και βορειοτερα στα Σκοπια και στη Βουλγαρια......Πρακτικα μερος της χωρας τους ειναι η Μακεδονια απλα δεν εχει αυτο το ονομα......
ισχύει αλλά οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ/Σκόπια/Μακεδονία/Άνω Μακεδονία κτλ είναι ένα δημιουργημένο έθνος ήδη απότον 19ο αιώνα που το δημιούργησαν καταρχήν τα συμφέροντα Ελλάδας-Βουλγαρίας και Σερβίας. Η ''φαντασιακή'' εθνική ιστορία τους δεν είναι απλά ένα κιτς τουριστικό υπόβαθρο, είναι η βάση του ίδιου του έθνους τους. Είναι πολύ πιο περίπλοκα τα πράγματα όπως και στο σύνολο της Βαλκανικής χερσονήσου ως αποτελέσματα των ''εθνικών'' κρατών που προέκυψαν από τον Α'π.π. όσο για το όνομα, ο διοικητικός προσδιορισμός της περιοχής που περιελάμβανε την ελληνική Μακεδονία, τη βουλγάρική και το σημερινό κράτος των Σκοπίων ήταν Μακεδονία.
Οι Μακεδόνες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας. Και μόνο Έλληνες είχαν το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. http://www.greece.org/themis/macedonia/article5gr.htm
εστω οτι η μακεδονια που θα σε θαψουν δεν θα ειναι ελληνικη. ΔΕΝ θα δουλευεις μεχρι να πεθανεις πιστευεις;;; οι 2 μεταβλητες αυτες ειναι ξεκαθαρα μη συσχετιζόμενες ... και η μακεδονια μπορει να λεγεται ελληνικη (αν ειναι) και να μην δουλευεις μεχρι να πεθανεις (αν βρουμε καποιο καλυτερο πολιτικο συστημα), το ενα ομως δεν αποκλεει το αλλο.Για την ακριβεια αν πιστευεις οτι με ενα ιστορικου μεγεθους ψεμα μπορεις να ερθεις κοντυτερα σε μια κατασταση "να μην δουλευεις μεχρι να πεθανεις" γελιομαστε δυστυχως...το οτι η εθνικοκαπηλεια ειναι επιζημια ειναι αυταποδεικτο, το οτι ενας εθνομηδενισμος αυτης της μορφης ειναι ωφελιμος (περα απο την αναπαραγωγή ενος κλιματος μηδενισμου συλλογικοτητων οποιασδηποτε μορφης) ειναι τελειως αναποδεικτος επισης. Μου θυμιζει το ερωτημα που τεθηκε αλλου, γιατι χρηματοδοτηθηκε η Ροζετα οταν υπαρχει ... φτωχεια! δυστυχως οι ευκολες λυσεις εχουν τελειωσει...!