Η γραπτή δήλωση του Γιώργου Νταλάρα για την Κύπρο

Η γραπτή δήλωση του Γιώργου Νταλάρα για την Κύπρο Facebook Twitter
11

Από το σάιτ του τραγουδιστή:

Η Ευρώπη του βορά με το εκβιαστικό ultimatum στην Κύπρο, δείχνει για μια φορά ακόμη το τιμωρητικό και πολλές φορές εκδικητικό της πρόσωπο. Όπως συμβαίνει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του νότου. Το σχέδιο της δήθεν διάσωσης της Κύπρου με το «τελεσίγραφο» που της επέβαλε, είναι ΜΟΝΟ καταστροφικό. Η Κύπρος, η πόρτα της Ευρώπης στη Μέση Ανατολή, η Κύπρος των 60 δις του φυσικού αερίου, η Κύπρος που κατόρθωσε να εξισορροπήσει τις σχέσεις της με τις αραβικές χώρες και το Ισραήλ, η Κύπρος με τις αγγλικές βάσεις, αλλά και τις ισχυρές ιστορικές σχέσεις με τη Ρωσία, η Κύπρος που κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια της μετά από πολέμους, εισβολή και κατοχή, δεν έχει κατά τους δανειστές της «πρόσωπο» για να εγγυηθεί!

Τιμωρείται λοιπόν με δέσμευση χρημάτων εντίμων πολιτών, ακόμη και μικροκαταθετών που καλούνται άδικα, ίσως και παράνομα, να εγγυηθούν πληρώνοντας με τις οικονομίες της ζωής τους. Όπως περίπου έγινε και συνεχίζει να γίνεται στην Ελλάδα με τις οριζόντιες περικοπές, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τους εξαντλητικούς φόρους στα συνήθη υποζύγια.

Όσο αυτή η Ευρώπη πιέζει τους λαούς με τόσο βίαιο τρόπο, δημιουργεί διχόνοια και εμφυλιακό κλίμα στις κοινωνίες, και καλλιεργεί ακραίες εθνικιστικές εξάρσεις. Η Κύπρος όπως και στο παρελθόν, θα βρει το δρόμο της… Όπως θα τον βρει και η Ελλάδα. Είναι όμως άραγε αυτή η ανθρωποκεντρική Ευρώπη που ονειρευτήκαμε;

Υ.Γ. Αναρωτιέμαι μήπως η Κύπρος εκτός των άλλων πληρώνει το αξιοπρεπές και σχεδόν ομόφωνο «όχι» των πολιτών της στο σχέδιο Ανάν;

===

Εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.
Μουσικό αφιέρωμα στην Κύπρο με τον Γιώργο Νταλάρα.
Προβλήθηκε σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ.

Κερύνεια
Μουσική: Παντελής Θαλασσινός
Στίχοι: Πόλυς Κυριακού

 

 

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

8 σχόλια
Μαφια δικαιουνται μονο οι βορειες χωρες να εχουν.Μαυρο χρημα μονον αυτες.Καθως η μαφιες τους ειναι ανωτερας ταξης.Αριστοκρατικες.Επενδυουν τα μαυρα λεψτα τους στο ποδοσφαιρο.Εκει,οι βορειοι δεν την ψαχνουν τη μαφια.Τους αρεσει.Παντα οι μικροι την πληρωνουμε.Μας κανουν να νιωθουμε και τυψεις οι βορειοι.Ναι,καλα τα λεει.Αυτην την ανθρωποκεντρικη ευρωπη θελουν;Με τους παχυλους μισθους στας Βρυξελας;Αυτον τον αρχιμαφιοζο της ουεφα,δεν θα τον στειλει καποιος φυλακη;
Εντάξει,τραγούδα μας άλλη μία ''το πουκάμισο το γιαουρτί'' και θα την αναλύσουμε άλλη ώρα τη δήλωσή σου.Δώσε με αγάπη και λίγο γιαουρτάκι στην Αννούλα.Αλλωστε οι γυναίκες στην εμμηνοπαυσιακή περίοδο έχουν ανάγκη από καλή πρόσληψη ασβεστίου.Hasta siempre.
Ολα καλα καμωμενα ηταν στην Κυπρο λοιπον. Κουβεντα για "ξεπλυμα", φορολογικους παραδεισους, καταμαυρο χρημα, χρηματοπιστωτικες τσιχλοφουσκες, εθνικισμο. Once Dalaras, always Dalaras.
Τους είδα να παρουσιάζουν τον καινούργιο τους δίσκο. Μουσική Θάνος Μικρούτσικός, στίχοι Λάκης Λαζόπουλος, ερμηνεία Γιώργος Νταλάρας (β'φωνή η Αννούλα η Βίσση). Τίτλος "Αντίσταση ή Καταστροφή". Προλόγιζε ο Ευάγγελος Βενιζέλος (τι ευγλωττία θεέ μου). Χορηγοί επικοινωνίας το Mega και ο Μελωδία... Και ξύπνησα κάθιδρος!
Δε ξέρω αν με συγκίνησε η βαρυσήμαντη παρέμβαση Νταλάρα ή αν μου έκατσε βαρύ το παστίτσιο. Περιμένω πρώτα την τοποθέτηση Πανούση για την δήλωση Νταλάρα για να αποφασίσω.
Συμφωνώ και...επαυξάνω με το πνεύμα του σχολίου σου. Ο καλλιτέχνης Νταλάρας να αποδείξει στην πράξη το πόσο ευαίσθητος είναι για το δράμα των Ελλήνων χαμηλόμισθων και μεροκαματιάρηδων προσφέροντας μεγάλα ποσά για κοινωνικούς σκοπούς ή ακόμα και θέσεις εργασίας (όλο και κάποια εταιρεία θα έχει ιδρύσει ή συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της)!!!