Πανούσης: «Θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, η νεολαία έχει πέσει πάνω στα κινητά»

Πανούσης: «Θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, η νεολαία έχει πέσει πάνω στα κινητά» Facebook Twitter
18

 «Είναι καιρός να πάρουμε τα βουνά και όχι να περιμένουμε βραβεία από τη Eurovision. Γιατί, δυστυχώς, δεν έχουμε δημοκρατία. Δημοκρατία σημαίνει ισονομία, Ισονομία μεταξύ πολιτικών και πολιτών. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είδατε εσείς καμία ισονομία;», δηλώνει ο Τζίμης Πανούσης στην Real Life,  καυτηριάζοντας το ρόλο των πολιτικών στην Ελλάδα.

Ο «Τζιμάκος» επιστρέφει για έναν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχε. Θα εμφανιστεί σε ένα μαγαζί με συμβολικό όνομα: «Τρόικα club». Όπως δηλώνει στη συνέντευξη του, «θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, Πρέπει να κινητοποιηθεί λίγο η νεολαία που έχει πέσει όλη επάνω στα κινητά... Όσο μικραίνουν τα κινητά μικραίνουν και οι αντιστάσεις της νεολαίας. Η μόνη ελπίδα είναι να αναδυθεί το γυναικείο κίνημα, εμείς δεν μπορούμε πια, κουραστήκαμε».

Ο ίδιος πιστεύει για τους Έλληνες αυτό που είπε ο Καστοριάδης: «από το 400 π.Χ είμαστε δουλοπάροικοι, ραγιάδες. Δεν είμαστε πολίτες, δεν έχουμε συνείδηση. Δεν έχουμε ζήσει καμία επανάσταση. Πολύ σωστά βλέπουμε το κράτος ως κάτι κακό, είναι κακό έτσι όπως είναι. Από την άλλη όμως, δεν κάνουμε κάτι να αντιπαραταχθούμε».

Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά, χειρότερο από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Έχει κάνει τρομερές γκάφες, έχει κάνει το αλβανικό έπος Νο2, έχει ανοίξει τα σύνορα και ήρθαν εδώ όλοι οι φυλακισμένοι της Αλβανίας».

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

15 σχόλια
Παρ'το μοιρογνωμόνιο/Κορίτσι μου δαιμόνιο/και μέτρησε το πάθος/Στο παιδικό μου αρμόνιο/φωλιάζει ένα τελώνιο/της μάνας μου ο τάφος/Βγάζει λουλούδια πλαστικά/βρικόλακες,θηλαστικά/και μου'φυγε ο τάκος/Στου paradise του ακρογιάλι/της Μακρονήσου το τσουβάλι/και από μέσα ξεπροβάλλει/ο πατερούλης μας ο Στάλιν/Παρέα με 7 γατιά/να τραγουδάνε φωναχτά/"Αντε γαμή,άντε γαμήσου εργατιά"
Δεν εχω διαβασει καν το τι γραφετε για το τι λεει ή το τι κάνει ο Πανούσης γιατί δεν με ενδιεφέρει. Αλλα επειδή έχω σε εκτίμηση την Lifo (μεχρι στιγμης) , παρακαλώ προσέχετε σε ποια στήλη βάζετε το κάθε άρθρο. Στην στήλη Πολιτισμός? Αν είναι δυνατόν. Να με συγχωρειτε για το υφος. Αλλα δεν είχα αλλο τρόπο.
λιγο αδικος προς την νεα γενια ...ο ιδιος εζησε σε μια εποχη που η νεα γενια ηταν αναγκαια και μετραγε ...τωρα δεν μπορουν να τολμησουν να τσακωθουν με τους γονεις τους λογω της οικονομικης εξαρτησης και ο πανουσης μιλαει για το ενδιαφερον τους για κινητα...??? Πολλοι δεν μπορουν να επαναστατησουν και οι αλλοι το κανουν με λαθος τροπο-σκατοπαρεες, λουκια- γιατι μονο σκατοπαρεες σε σπιτωνουν αμα φυγεις απο το πατρικο του..μαλλον ο πανουσης αρνειται να κανει αυτοκριτικη ως προς το ποσο εφικτη ειναι η επανασταση για εναν νεο με 400 ευρω μηνιαιο μισθο..
Αυτός που κάνει τα λάθη, οφείλει να τα διορθώνει! Όταν περιμένουμε τα λάθη τα δικά μας να τα διορθώνουν οι άλλοι, δικαιολογούμαστε μόνο όταν είμαστε πέντε χρόνων. Ας σταματήσει πια η καραμέλα η νεολαία πρέπει να κάνει επανάσταση. Δεν αρκεί η νεολαία μόνο, γιατί οι συγκρούσεις που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι πολιτισμικές: συντηρητισμός και προοδευτισμός και η "παλαιά γενιά" το τελευταίο δεν το θέλει. Έχει βολευτεί...Πολύ εύκολο επίσης να σηκώνει κάποιος το δάχτυλο και να δείχνει αυτούς που πρέπει να θέσουν το κεφάλι του επί της λαιμητόμου για την "επανάσταση", το δύσκολο είναι να θέσει τον εαυτό του σε αυτή την ομάδα.
Και δεδομενου οτι η νεολαια ειναι ποσο το 10-20% ? του ελληνικου πληθυσμου, απενταρη, χωρις θεσεις ισχυος και σε θεσεις κλειδια οπως και να εχει θα χρειαστει την συμμετοχη των πιο μεγαλων σε ηλικια.Απλως να σκεφτουμε τι εγινε στην τελευταια εκλογικη αναμετρηση, οι νεοι ψηφισαν πιο ριζοσπαστικα αλλα τα γεροντια δαγκωτο Σαμαρα.Τα γεροντια πιο πολλα βγηκε ο Σαμαρας.
Ναι, βέβαια, συμφωνώ. Αυτό που ακούγεται από τους "παλαιούς" -ούσα νέα και εγώ, βιώνοντας όλη αυτή την κληρονομούμενη αθλιότητα- το θεωρώ αδιανόητο. Τα λάθη είναι μέσα στην ζωή, είναι ανθρώπινα, το να ΑΠΑΙΤΟΥΝ από τους άλλους να τα διορθώσουν (για να σώσουν το τομάρι τους, για εμάς καρφάκι δεν τους καίγεται) μου φαίνεται εμετικό.
Κλασικά αντί να μιλήσουμε για τα συγκεκριμένα λόγια, άρχισαν όλοι την καραμέλα, αριστεροί του καναπέ, με λεφτά, αν έχει πάει φαντάρος κτλ. Με αυτά και με αυτά χάνουμε την ουσία. Πάνω σε αυτά που λέει όμως στη συνέντευξη διαφωνείτε?
Σε όσους κράζουν τον Τζιμάκο, τους προτείνω να διαβάσουν το Πούστευε και μη Ερεύνα και γενικώς δεν το βρίσκω κακό να το βουλώνουμε που και που αν δεν έχουμε κάτι ουσιαστικό να πούμε.
καλα τα λεει ο τζιμακος οπως τις περισσοτερες φορες, καλη περιπτωση σατιρικου καλλιτεχνη που δεν κολακευει αλλα λειτουργει σα τη ΄΄σωκρατικη΄΄ αλογομυγα, μας τσιγκλαει ωστε να σκεφτουμε... οσοι τον κραζετε ως ΄΄αριστερο΄΄ τσεκαρετε τα βιβλια του(αλλωστε μπορεις να επιτυχεις στην ελλαδα, ειδικα στο καλλιτεχνικο στιβο αν δε δηλωνεις αριστερος, τουλαχιστον μεχρι τωρα... ο μανος ηταν η μοναδικη εξαιρεση) καμια σχεση με το δημοκολακα και αρχιλαικιστη λαζοπουλο...
Eλλαδα η μονη χωρα που οποιος εχει λεφτα πρεπει να καει στην κολαση,οσο για την επανασταση οσο υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν λεφτα να αγορασουν 5 πορτοκαλια και την ιδια στιγμη καποιες ταβερνες ειναι γεματες απο μικρομεσαιους Ελληνες ,επανασταση δεν προκειται να γινει.
Εσύ Lifo το ήξερες ότι οι αναγνώστες σου καβαλάν τα ψηλότερα άλογα στην ιστορία;Είναι τόσο ηθικοί που ακόμα και γνωστοί σαρκάζωντες/αυτοσαρκαζόμενοι stand up comedians αποτυγχάνουν να ξεπεράσουν τα υψηλότατα στάνταρντς τους.Σκέψου πόσο τέλειο περιοδικό πρέπει να είσαι για να καταδέχονται να σε διαβάσουν.
Τζιμακο, εχεις μεινει λιγο μακρυα απο την πραγματικοτητα στην ελληνικη κοινωνια. Δεν ειναι καιρος για πλακιτσες. Πηρες χαμπαρι τι εγινε στο Βελβεντο; Τεσσερεις ( η οκτω; ) πιτσιρικαδες μεταξυ 20 και 25 την ειδανε Μπααντερ-Μαινχοφ και οι υπολοιποι, αντι να αναλογιστουμε που φταιμε και εμεις συλλογικα, πεσαμε απανω τους να τους συντριψουμε ( και τις οικογενειες τους ), σαν το κακο σπυρι στον κωλο μας. Θεραπευοντας μονο το συμπτωμα, η αρρωστια θεριευει. Μηπως πρεπει να σκεφτουμε που πηραμε ολοι "την ζωη μας λαθος" και "ν' αλλαξουμε ζωη" ολοι μας.
ωραια τα λεει ο Πανουσης,αλλα 150 ευρω το μπουκαλι στα 4 ατομα ,δεν μου ακουγεται και τοσο επαναστατικο...Προφανως ηθελε ο καλλιτεχνης να κανει μια αρπαχτουλα και να μας δειξει πως και εκεινος ειναι κατα του καπιταλισμου και της αξιας των χρηματων ,οπως αλλωστε και τοοοοοσοι ομοιδεατες και συναδελφοι του...Κριμα γιατι μου αρεσε...
Ετσι είναι..δεν πας φαντάρος εις βάρος των συμπατριωτών σου...ηθικολογεις πάραυτα..κάποιος το σχολιάζει...πολύ γρήγορα βρίσκεις 40 (προς το παρόν) υποστηρικτές...εσύ φταις μετά; Τα ίδια πρόβατα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ τόσα χρόνια κ μετά κλαψουριζουν...ήθελα να ξερα πόσοι από αυτούς είναι άντρες...πόσοι πήγαν ΜΗ βυσματικο στρατό..πόσοι φυλάξουν σκοπιά, πήγαν αγγαρειες κτλ..αλλά ξέρω...είναι πολύ ψαγμενο να ακούς τζιμη...άμα το βάλεις κ στο fb δείχνεις και εναλλακτικος..σχεδόν επαναστάτης..που να τα αναιρέσεις τώρα όλα αυτά....