Απειλές για την ζωή του δέχεται ο σκηνοθέτης του Corpus Christi

Απειλές για την ζωή του δέχεται ο σκηνοθέτης του Corpus Christi Facebook Twitter
16

UPDATE: Το LIFO.gr επικοινώνησε με τον σκηνοθέτη. Είναι όντως κάπως ρευστά τα πράγματα αυτή τη στιγμή, όμως προς το παρόν ο Λαέρτης διέψευσε το δημοσίευμα του INSIDER.gr λέγοντάς μας:

 

"Οι παραστάσεις δεν σταματούν. Απλά αλλάζουν μέρες. Θα σας ενημερώσω σύντομα."

Λυπουμαστε που αναμεταδώσαμε την είδηση πριν αυτή επιβεβαιωθεί πλήρως - και ελπίζουμε πως όντως τελικά θα γίνουν και οι υπόλοιπες προγραμματισμένες παραστάσεις είτε σε άλλο χώρο είτε είτε στον ίδιο.

----------

Προηγούμενο Update: Ο σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου, χωρίς πολλά λόγια είναι η αλήθεια, μάλλον διαψεύδει τη διακοπή των παραστάσεών του μέσω του Facebook του. Σε ερωτήσεις που του έγιναν φάνηκε να διαψεύδει την είδηση του INSIDER - και το ελπίζουμε ολόψυχα να μην σταματήσουν οι παραστάσεις

Απειλές για την ζωή του δέχεται ο σκηνοθέτης του Corpus Christi Facebook Twitter
Απειλές για την ζωή του δέχεται ο σκηνοθέτης του Corpus Christi Facebook Twitter

 

Το site INSIDER [via] νωρίτερα είχε γράψει:

Απειλές για την ζωή του δέχεται ο σκηνοθέτης του Corpus Christi Facebook Twitter

Η παράσταση «Corpus Christi» δε θα συνεχιστεί  αφού ο σκηνοθέτης άρχισε να δέχεται απειλές και για τη ζωή του, ενώ απειλές δέχονται και οι γονείς του στους οποίους λένε ότι «θα στείλουμε τα μέλη του παιδιού σας σε ένα κουτί», αποδεικνύοντας τη φασιστική και παρακρατική δράση των ακροδεξιών οργανώσεων σε όλο της το μεγαλείο.

Για τα περιστατικά στο Θέατρο Χυτήριο και τον σκοταδισμό που προσπαθεί να επιβάλλει στη χώρα η Χρυσή Αυγή μίλησε ο Λαέρτης Βασιλείου, σκηνοθέτης της επίμαχης παράστασης «Corpus Christi» που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και έγινε αφορμή για ανελέητο κυνήγι μαγισσών από παραθρησκευτικές οργανώσεις και μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Πέμπτης.

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», ο ελληνοαλβανικής καταγωγής Λ. Βασιλείου, εξηγεί ότι η παράσταση όχι μόνο δεν προσβάλει τα χρηστά ήθη, αλλά αφηγείται με καινούριο τρόπο την πιο παλιά και αμφιλεγόμενη ιστορία του κόσμου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος για τα περιστατικά της περασμένης Πέμπτης, «νιώθω σαν να μας βίαζαν. Μας εγκλώβισαν μέσα στο θέατρο, δεν μπορούσαμε να βγούμε, μας έβριζαν, χτυπούσαν τις πόρτες και πετούσαν γιαούρτια. Μου φώναζαν "Αλβανέ εδώ θα γίνει ο τάφος σου, θα σε βρούμε μην ανησυχείς. Θα σε κάψουμε ζωντανό. Να πας στους μωαμεθανούς να τα κάνεις αυτά»

Απαντώντας στην απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά, που κανένα θρησκευτικό ή εθνικιστικό μένος δεν μπορεί να δικαιολογήσει, ο Λαέρτης Βασιλείου τονίζει ότι κανείς δε μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα να κουβαλάει μέσα του δύο διαφορετικούς πολιτισμούς, αφού η μητέρα του είναι από την Αλβανία και ο πατέρας του από την Ελλάδα.

Ωστόσο η Χρυσή Αυγή δεν σεβάστηκε ούτε αυτό το γεγονός και αγνοώντας για ακόμη μία φορά την ελευθερία της σκέψης και της Τέχνης σε μία χώρα που θέλει να λέγεται δημοκρατική πυροδότησε σκηνές μεσαιωνικού μένους, ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος χαρακτήρισε το έργο απαράδεκτο, προτρέποντας το κοινό να το αποδοκιμάσει, ξεχνώντας σαφώς ότι οι ρίζες του Ευρωπαϊκού θεάτρου ξεκίνησαν από τους κόλπους της εκκλησίας και τα θρησκευτικά δρώμενα.

Σε αυτό απαντά καυστικά ο Λαέρτης Βασιλείου τονίζοντας ότι με την ίδια λογική «θα έπρεπε να απαγορεύσουμε και τα έργα του Σαιξπηρ γιατί έχουν αναφορές στην μοναρχία (...) το έργο δείχνει την ανάγκη του συνόλου να βρει έναν ηγέτη, όποιοι λένε ότι έχει αναφορές στον Ιησού είναι ψέμα και αστείο.»

 

 

 

* Η συνέντευξη του Λαέρτη Βασιλίου στη LIFO: 

«Δηλαδή είναι διαφήμιση να θέλουν να με σκοτώσουν και να φωνάζουν ''Αλβανέ εδώ θα γίνει ο τάφος σου'';»

16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαέρτης Βασιλείου: «Δηλαδή είναι διαφήμιση να θέλουν να με σκοτώσουν και να φωνάζουν ''Αλβανέ εδώ θα γίνει ο τάφος σου'';»

Mικροπράγματα / Λαέρτης Βασιλείου: «Δηλαδή είναι διαφήμιση να θέλουν να με σκοτώσουν και να φωνάζουν ''Αλβανέ εδώ θα γίνει ο τάφος σου'';»

Ο σκηνοθέτης μιλά στο LIFO.gr για τα χτεσινά επεισόδια, για όσους του συμπαραστέκονται μόνο απ' τον καναπέ τους και όσους θεωρούν ότι προκαλεί επίτηδες για να κάνει ντόρο.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.