O Άι Γουέι Γουέι συνάντησε την Τσέλσι Μάνινγκ λίγο πριν τα εγκαίνια της νέας του έκθεσης

O Άι Γουέι Γουέι συνάντησε την Τσέλσι Μάνινγκ λίγο πριν τα εγκαίνια της νέας του έκθεσης Facebook Twitter
0
O Άι Γουέι Γουέι συνάντησε την Τσέλσι Μάνινγκ λίγο πριν τα εγκαίνια της νέας του έκθεσης Facebook Twitter

O Ai Weiwei είναι διάσημος για την τέχνη του που έχει παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα μουσεία σύγχρονης τέχνης του κόσμου και θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς σύγχρονους Κινέζους καλλιτέχνες.

Η νέα έκθεσή του ανοίγει στο Μουσείο Hirshhorn του Smithsonian σήμερα και δίνει έμφαση στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Περιλαμβάνει 170 πορτρέτα προσωπικοτήτων από περισσότερες από 30 χώρες. Οι άνθρωποι που επέλεξε είναι για τον ίδιο ακτιβιστές και σημαντικοί υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου. Ανάμεσά τους είναι ο Edward Snowden και η Chelsea Manning.

O Άι Γουέι Γουέι συνάντησε την Τσέλσι Μάνινγκ λίγο πριν τα εγκαίνια της νέας του έκθεσης Facebook Twitter

Λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης, ο κινέζος καλλιτέχνης συναντήθηκε με την Chelsea Manning και φωτογραφήθηκε μαζί της ανεβάζοντας την φωτογραφία στο Instagram με τη λεζάντα «Είσαι τόσο όμορφή».

You are so beautiful

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ai Weiwei (@aiww) στις

Η Chelsea Manning που φυλακίστηκε το 2013 για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων και αποφυλακίστηκε με χάρη του Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο Μάιο, συμμετείχε στο Pride που έγινε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη.

Η Manning συμμετείχε στην Παρέλαση Υπερηφάνειας με το άρμα που εκπροσωπούσε την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και δημοσίευσε τις φωτογραφίες στον δικό της λογαριασμό γράφοντας «Τιμή μου να εκπροσωπώ την ACLU… έχω αρχίσει να χάνω τη φωνή μου από τις φωνές».

was honored to represent the ACLU at this years NYC Pride March <3 started to lose my voice from screaming so much <3

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chelsea E. Manning (@xychelsea87) στις

Το 2010 ο τότε στρατιώτης Bradley Manning που υπηρετούσε στις υπηρεσίες πληροφοριών του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ έστειλε στον ιστότοπο βίντεο και 700.000 διαβαθμισμένα έγγραφα που αποκάλυπταν τη δράση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη χώρα αυτή αλλά και στο Αφγανιστάν.

Για την πράξη αυτή ο Manning κατηγορήθηκε για κατασκοπεία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετών. Λίγους μήνες μετά την καταδίκη, αποκάλυψε ότι είναι transgender γυναίκα και άρχισε να χρησιμοποιεί το όνομα Chelsea.

another beautiful day in the park - trying out my neo-cyberpunk look - like a boss <3

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chelsea E. Manning (@xychelsea87) στις

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.