Απεργία την Πρωτομαγιά

A dog’s purpose-Ο καλύτερος φίλος μου: Oι συντελεστές και οι εταιρίες παραγωγής και διανομής απαντούν για το επίμαχο video που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Χόλιγουντ

A dog’s purpose-Ο καλύτερος φίλος μου: Oι συντελεστές και οι εταιρίες παραγωγής και διανομής απαντούν για το επίμαχο video που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Χόλιγουντ Facebook Twitter
0
A dog’s purpose-Ο καλύτερος φίλος μου: Oι συντελεστές και οι εταιρίες παραγωγής και διανομής απαντούν για το επίμαχο video που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Χόλιγουντ Facebook Twitter

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ταινία «A Dog's Purpose» (Ο καλύτερος φίλος μου) εξέδωσαν η εταιρία παραγωγής Amblin Entertainment και η εταιρία διανομής Universal, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός βίντεο από τα γυρίσματα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η πρεμιέρα και όλες οι εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί για το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αμερική. Το υλικό που διέρρευσε έδειχνε ένα λυκόσκυλο το οποίο φέρεται να κακοποιήθηκε και να κινδύνεψε με πνιγμό, σύμφωνα με τα διεθνή μίντια.

Στην νέα ανακοίνωση παρατίθενται οι επίσημες θέσεις της εταιρίας παραγωγής της ταινίας αλλά και συντελεστών, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν πως η ομάδα παραγωγής «ακολούθησε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας» ενώ σχετικά με τον Ηρακλή, τον σκύλο που κλήθηκε να πραγματοποιήσει το επίμαχο stunt μέσα στην πισίνα, ξεκαθαρίζουν πως «υπήρξαν πολλές ημέρες πρόβας των σκηνών στο νερό, ώστε να διασφαλιστεί πως θα αισθανόταν άνετα». 

Από την πλευρά του ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Ντένις Κουέιντ, βρέθηκε στην εκπομπή της Έλεν Ντε Τζένερις και τοποθετήθηκε επίσης επί του θέματος. «Καταρχήν δεν θα συμμετείχα ποτέ σε ταινία που θα κακοποιούσε ένα ζώο, οποιοδήποτε ζώο. Δεν νομίζω πως το βίντεο λέει όλη την αλήθεια. Εγώ από τη δική μου εμπειρία στα γυρίσματα, έχω να πω πως οι σκύλοι με τους οποίους έπαιξα μεταχειρίστηκαν με απόλυτο σεβασμό, φροντίδα και συμπόνοια, το ίδιο και ο γάιδαρος που εμφανίζεται. Έκαναν πολλά διαλείμματα. Ο σκηνοθέτης σέβεται πολύ τους σκύλους» σημείωσε.

Σε κάθε περίπτωση, το στιγμιότυπο είναι τραβηγμένο το 2015, οπότε και ξεκίνησαν τα γυρίσματα άρα προκαλεί εντύπωση γιατί δεν κυκλοφόρησε τότε το επίμαχο βίντεο αλλά τώρα, λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του συγγραφέα της ταινίας, Μπρους Κάμερον. «Ο Ηρακλής όχι μόνο δεν πετάχτηκε με τη βία στο νερό, αλλά δεν ήταν καν αυτή η πλευρά από την οποία τελικά βούτηξε. Είδα όλο το αμοντάριστο υλικό. Ο Ηρακλής βούτηξε πρόθυμα από απέναντι, αλλά για κάποιο λόγο σε εκείνη την πλευρά αρνούνταν. Συμφωνώ πως θα έπρεπε να τα έχουν παρατήσει αμέσως, κι όχι να προσπαθούν να πείσουν τον σκύλο να βουτήξει για 45 ολόκληρα δευτερόλεπτα» λέει ο Κάμερον, που εξηγεί πως η επόμενη σκηνή που πνίγεται είναι από άλλη χρονική στιγμή, που οι «καλοθελητές» μόνταραν να φαίνεται σαν ενιαία. «Ο Ηρακλής είναι δεινός κολυμβητής. Στο νερό υπήρχαν δύτης και εκπαιδευτής, σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά, αλλά δεν πήγε» καταλήγει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρίας παραγωγής Amblin Entertainment και της εταιρίας διανομής Universal:

«Η ταινία "Ο Καλύτερος Φίλος Μου", σε παραγωγή της Amblin Entertainment και διανομή της Universal, είναι ένας εορτασμός της ξεχωριστής σχέσης μεταξύ των ανθρώπων και των σκύλων τους. Στο πνεύμα αυτής της σχέσης, η ομάδα παραγωγής της Amblin, ακολούθησε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας ώστε να καλλιεργήσει ένα ηθικό και ασφαλές περιβάλλον για τα ζώα.

Ενόσω συνεχίζουμε να εξετάζουμε τα συμβάντα που αποτυπώνονται στο μονταρισμένο υλικό, η Amblin είναι βέβαιη πως υπήρξε τεράστια φροντίδα και ενδιαφέρον στο πρόσωπο του Γερμανικού Ποιμενικού, Ηρακλή, όπως και σε όλους τους άλλους σκύλους. Υπήρξαν πολλές ημέρες πρόβας των σκηνών στο νερό, ώστε να διασφαλιστεί πως ο Ηρακλής θα ήταν άνετος με όλα τα stunts.

Την ημέρα του γυρίσματος, ο Ηρακλής δεν ήθελε να πραγματοποιήσει το stunt που είδαμε στο βίντεο, έτσι, η ομάδα παραγωγής της Amblin δεν γύρισε αυτό το πλάνο. Ο Ηρακλής είναι χαρούμενος και υγιής».

Culture
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.