Ανακοινώθηκαν οι τρεις που αναλαμβάνουν τη διεύθυνση Μουσείου Μπενάκη μέχρι να οριστεί νέος διευθυντής

Ανακοινώθηκαν οι τρεις που αναλαμβάνουν τη διεύθυνση Μουσείου Μπενάκη μέχρι να οριστεί νέος διευθυντής Facebook Twitter
0
Ανακοινώθηκαν οι τρεις που αναλαμβάνουν τη διεύθυνση Μουσείου Μπενάκη μέχρι να οριστεί νέος διευθυντής Facebook Twitter

Τριμελής εκτελεστική επιτροπή θα αναλάβει τη διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη, κατά την μεταβατική περίοδο και μέχρι την τοποθέτηση ενός νέου διευθυντή, με πρωταρχικούς στόχους την οικονομική του σταθερότητα και την ενδυνάμωση της μουσειακής του αποστολής, σύμφωνα με απόφαση της διοικητικής επιτροπής του μουσείου. Υπενθυμίζεται πως το Μουσείο έμεινε «ακέφαλο» μετά την αποχώρηση του Olivier Descotes στα μέσα του περασμένου μήνα και στη συνέχεια ανακοινώθηκε πως γίνεται ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού.


Την εκτελεστική επιτροπή αποτελούν ο Γιώργης Μαγγίνης (αρχαιολόγος), ο Χάρης Σιαμπάνης, (οικονομολόγος, διευθυντής οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Μουσείου Μπενάκη) και η Ειρήνη Γερουλάνου (μουσειολόγος, μέλος της διοικητικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη ).


Κύριες αρμοδιότητες της εκτελεστικής επιτροπής είναι, μεταξύ άλλων, η στήριξη και οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού του μουσείου, η συστηματοποίηση και ανάπτυξη των συλλογών του, ο μουσειακός προγραμματισμός (ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εκθέσεις, εκδόσεις, κ.λπ.) στο πλαίσιο ενός αυστηρού προϋπολογισμού, η δημόσια εικόνα του μουσείου σε άμεση και συνεχή επαφή, τόσο με τις αρχές, την κοινωνία, τους υποστηρικτές του Ιδρύματος, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση των υπηρεσιών και των λειτουργιών του, η αναζήτηση πόρων και η εισήγηση κάθε μέτρου που αποσκοπεί στον εξορθολογισμό - ισοσκελισμό των οικονομικών του, καθώς και η ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του οργανισμού.


Τέλος, όπως ενημερώνει το Μουσείο Μπενάκη σε σχετική ανακοίνωση του, η διοικητική επιτροπή του Μουσείου, έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για την πλήρωση της κενής θέση του διευθυντή του.

Ποια είναι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής

 

Ανακοινώθηκαν οι τρεις που αναλαμβάνουν τη διεύθυνση Μουσείου Μπενάκη μέχρι να οριστεί νέος διευθυντής Facebook Twitter
Ο Γιώργης Μαγγίνης (Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO)


Ο Γιώργης Μαγγίνης (γεν. 1971), είναι διδάκτωρ αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης και επίτιμος εταίρος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Έχει διδάξει ιστορία της βυζαντινής, ισλαμικής και κινεζικής τέχνης στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου (SOAS, Courtauld), του Εδιμβούργου και αλλού. Έχει συμμετάσχει σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο κι έχει εργαστεί στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στην επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, καθώς και ως σύμβουλος ανάπτυξης μουσείων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2010 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου Μπενάκη, όπου το περασμένο καλοκαίρι επιμελήθηκε την έκθεση «Κεραμική από την Κίνα». Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και δύο βιβλία: Mount Sinai: A History of Travellers and Pilgrims και China Rediscovered: The Benaki Museum Collection of Chinese Ceramics.


Ο Χάρης Σιαμπάνης (γεν. 1982), είναι ο Οικονομικός & Επιχειρησιακός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, υπεύθυνος για την εποπτεία όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων του μουσείου, καθώς και για την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητάς του. Βρίσκεται στο μουσείο από τον Μάιο του 2012. Πριν ενταχθεί στο ίδρυμα, εργάσθηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην πολυεθνική εταιρεία ″The Boston Consulting Group″, όπου συμμετείχε σε διάφορα projects, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση σε οικονομικές αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις & εξαγορές και στρατηγικό σχεδιασμό επιχειρήσεων. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και κατέκτησε τον μεταπτυχιακό του τίτλο με πλήρη υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης.

 

Ανακοινώθηκαν οι τρεις που αναλαμβάνουν τη διεύθυνση Μουσείου Μπενάκη μέχρι να οριστεί νέος διευθυντής Facebook Twitter
H Ειρήνη Γερουλάνου (Φωτό: Σπύρος Στάβερης)


Η Ειρήνη Γερουλάνου (γεν. 1960) εργάζεται στο Μουσείο Μπενάκη από το 1984 ως βοηθός του διευθυντή Άγγελου Δεληβορριά. Από το 1997 είναι αναπληρωτής διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη και από το 2016, μέλος της διοικητικής του επιτροπής. Σπούδασε Ιστορία στο Deree College και Μουσειολογία (μεταπτυχιακές σπουδές) στο Leicester University της Αγγλίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.