Οι Pink Floyd ξανά μαζί για να υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους

Οι Pink Floyd ξανά μαζί για να υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους Facebook Twitter
1

Οι Pink Floyd ξανά μαζί για να υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους Facebook Twitter

 

Με στόχο να υποστηρίξουν τις γυναίκες που επέβαιναν στο "Πλοίο των Γυναικών για την Γάζα", το οποίο παρεμποδίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις ενώ προσπαθούσε να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας, ενώνονται πάλι τα μέλη του θρυλικού ροκ συγκροτήματος Πινκ Φλόϊντ.

 

Το "Πλοίο των γυναικών για τη Γάζα" με την επωνυμία Ζαϊτούνα Ολίβα, απέπλευσε πριν από μερικές ημέρες από την Βαρκελώνη σε μία προσπάθεια να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας που έχει επιβάλει από το 2006 η κυβέρνηση του Ισραήλ.

 

Οι Pink Floyd ξανά μαζί για να υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους Facebook Twitter

 

Παρά το γεγονός ότι το πλοίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις επενέβησαν και έθεσαν υπό κράτηση τις ακτιβίστριες, υποστηρίζοντας ότι ήταν εντός των ισραηλινών χωρικών υδάτων.

 

Τα μέλη του συγκροτήματος Ντέιβιντ Γκίλμορ, Νικ Μέϊσον και Ρότζερ Γουότερς, ανήρτησαν μία δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του γκρουπ στην οποία αναγγέλλουν την επανένωσή τους προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στις ακτιβίστριες που συνελήφθησαν από τις ισραηλινές αρχές.

 

 

Εξάλλου, ο Ρότζερ Γουότερς, γνωστός ακτιβιστής και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εμφανίστηκε σε ένα βίντεο στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, στο οποίο χαρακτήρισε "γενναίες" τις γυναίκες αυτές τονίζοντας ότι στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας. Πέρυσι ο Γουότερς συνέθεσε ένα τραγούδι για τον παλαιστινιακό λαό με τον τίτλο: " Θα το ξεπεράσουμε".

 

Από την αρχή του αποκλεισμού της Γάζας, ισραηλινές δυνάμεις δεν έχουν επιτρέψει να εισέλθει στην περιοχή κανένα πλοίο με βοήθεια, και όσοι το προσπάθησαν, είτε συνελήφθησαν, είτε σκοτώθηκαν.

 

Το 2010 Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν ακτιβιστές που επέβαιναν στο Μαβί Μαρμαρά (Mavi Marmara), ένα τουρκικό πλοίο που είχε αποπλεύσει από την Τουρκία και μετέφερε βοήθεια στους αποκλεισμένους Παλαιστινίους.

 

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δέκα τούρκους ακτιβιστές που επέβαιναν στο πλοίο, την ώρα που αυτό έπλεε σε διεθνή χωρικά ύδατα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να διαρραγούν για χρόνια οι διπλωματικές σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.