ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η θυελλώδης σχέση του Alexander McQueen με την Ιsabella Blow στην ταινία "The Ripper"

Η θυελλώδης σχέση του Alexander McQueen με την Ιsabella Blow στην ταινία "The Ripper" Facebook Twitter
Ο Alexander McQueen και η Isabella Blow το 1996 (φωτό.: David LaChapelle)
0

Μια νέα δραματική ταινία αφιερωμένη στον μεγάλο σχεδιαστή μόδας Alexander McQueen και την μούσα του και υποστηρίκτριά του, την εκκεντρική fashion editor, Isabella Blow, είναι στα σκαριά, σύμφωνα με το Variety.  Ο Μαχαιροβγάλτης (The Ripper) είναι μια ταινία που διερευνά και διηγείται την κατά καιρούς ταραχώδη σχέση του ζευγαριού. 

Η Blow, μια ταλαντούχα «κυνηγός» ταλέντων της μόδας, εντόπισε τον McQueen σε ένα show αποφοίτησης στο Central Saint Martins το 1992. Μάλιστα, ήταν τόσο ενθουσιασμένη μαζί του, που αμέσως έσπευσε να κάνει δική της όλη τη συλλογή ρούχων του, που τότε τιτλοφορούταν ως "Jack The Ripper". Η ίδια πλήρωσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.000 λιρών. Ο στόχος της ήταν να γνωρίσει με οποιονδήποτε τρόπο τον σχεδιαστή και τελικά το κατάφερε. 

Αυτή και ο McQueen έγιναν φίλοι, αν και οι εντάσεις μεταξύ τους συνεχώς μεγάλωναν, ιδιαίτερα όταν το brand του αγοράστηκε από την Gucci Group (νυν Kering) το 2001. 

Μιλώντας το 2007 στην Αμερικανίδα κριτικό μόδας και δημοσιογράφο, Cathy Horyn, η φίλη της Daphne Guinness είχε πει πως: «Η Blow ήταν αναστατωμένη γιατί ο McQueen δεν την πήρε μαζί του όταν πούλησε το brand του στην Gucci. Όταν ξεκίνησαν οι συμφωνίες εκείνη ένιωσε πως μπήκε στην άκρη». 

Όπως του McQueen, έτσι και η ζωή της Blow τελείωσε απότομα και τραγικά όταν αυτοκτόνησε το 2007. Αυτό το δίδυμο παραμένει ως σήμερα το πιο παραγωγικό και το πιο ενδιαφέρον στην ιστορία της μόδας, γι'αυτό και το φιλμ "The Ripper" είναι μία από τις must see ταινίες που έρχονται.

Είναι ένα θέμα που ήδη έχει αναπτυχθεί το 2011 στο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Ο McQueen κι εγώ» το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο. Ωστόσο, αν και το "The Ripper" δεν είναι η μόνη ταινία για τον McQueen και τις δημιουργίες του: ο 45χρονος σκηνοθέτης Andrew Haigh, δημιουργεί μια βιογραφική ταινία, χωρίς όμως να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τίτλο που αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο. 

 

Culture
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.