Κάννες: Ο Χρυσός Φοίνικας καλύτερης σκυλίσιας ερμηνείας σε ένα αγγλικό μπουλντόγκ που πέθανε πριν λίγους μήνες

Κάννες: Ο Χρυσός Φοίνικας καλύτερης σκυλίσιας ερμηνείας σε ένα αγγλικό μπουλντόγκ που πέθανε πριν λίγους μήνες Facebook Twitter
Η βραβευμένη Nellie στο φιλμ Paterson
0

Ο Χρυσός Φοίνικας (Palm Dog) καλύτερης σκυλίσιας ερμηνείας απονεμήθηκε σήμερα, μετά θάνατον, στη Nellie, ένα αγγλικό μπουλντόγκ που συμπρωταγωνιστεί στην ταινία Paterson του Αμερικανού σκηνοθέτη Τζιμ Τζάρμους.


Η σκυλίτσα, που πέθανε πριν από μερικούς μήνες, μάγεψε με την εκφραστικότητά της το κοινό και κυρίως τους Αγγλοσάξονες κριτικούς κινηματογράφου, που απονέμουν το βραβείο αυτό από το 2001.

Κάννες: Ο Χρυσός Φοίνικας καλύτερης σκυλίσιας ερμηνείας σε ένα αγγλικό μπουλντόγκ που πέθανε πριν λίγους μήνες Facebook Twitter
Ο Jarmusch ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή, φωτογραφήθηκε με το κολάρο - βραβείο Palm Dog και το αφιέρωσε στη σκυλίτσα


"Ο σκύλος είχε ιδιαίτερο ταλέντο στον αυτοσχεδιασμό. Στην πραγματικότητα είναι σκυλίτσα και ήταν εκπληκτική γιατί έγραψε μόνη τον ρόλο της" αστειεύτηκε ο Τζάρμους στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την προβολή της ταινίας του.


Θεατές και κριτικοί συγκινήθηκαν όταν έμαθαν ότι η Νέλι — στην ταινία κρατά τον ρόλο του "Μάρβιν"— δεν είναι πια στη ζωή. Έτσι, μια σωσίας της πόζαρε για την καθιερωμένη φωτογράφηση με τον Σκυλίσιο Φοίνικα.

Κάννες: Ο Χρυσός Φοίνικας καλύτερης σκυλίσιας ερμηνείας σε ένα αγγλικό μπουλντόγκ που πέθανε πριν λίγους μήνες Facebook Twitter
Η Nellie πέθανε από κάποια ασθένεια πριν λίγους μήνες


Ένα ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στον Τζακ, έναν σκύλο Δαλματίας που παίζει τον ρόλο του αυτόπτη μάρτυρα στην ταινία Victoria της Ζιστίν Τριέ.


Ο Σκυλίσιος Φοίνικας, ή Palm Dog, το βραβείο που επινοήθηκε από τους Αγγλοσάξονες κριτικούς κινηματογράφου απονέμεται κάθε χρόνο από το 2001 στον σκύλο που ερμήνευσε καλύτερα τον ρόλο του, είτε ήταν πραγματικό ζώο είτε κινούμενο σχέδιο.

Κάννες: Ο Χρυσός Φοίνικας καλύτερης σκυλίσιας ερμηνείας σε ένα αγγλικό μπουλντόγκ που πέθανε πριν λίγους μήνες Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.