Μια Παρασκευή στην Αθήνα με κασέτες αφρικανικής μουσικής

Μια Παρασκευή στην Αθήνα με κασέτες αφρικανικής μουσικής Facebook Twitter
0

Μπορεί η κασέτα ως format στον δυτικό κόσμο να έχει μεταβληθεί πια σε νοσταλγικό φετίχ ανάλογο με αυτό του βινυλίου αλλά σε πάρα πολλές περιοχές της Αφρικής παραμένει ακόμα ένα από τα κύρια μέσα κυκλοφορίας και διάδοσης μουσικής.

Αυτόν τον τεράστιο πλούτο μουσικής σύμφωνα με το Mixtape συλλέγει φανατικά ο αμερικάνος αλλά πλέον κάτοικος Βερολίνου Brian Shimkovitz (πάνω από 4000 κασέτες ) από το 2002 ενώ ένα μέρος από αυτές τις ψηφιοποιεί και ανεβάζει στο blog του Awesome Tapes From Africa από το 2006 και μέχρι σήμερα. O Brian έχει πλέον προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω μετατρέποντας το Awesome Tapes From Africa και σε label μετρώντας ήδη δύο κυκλοφορίες, Nâ Hawa DoumbiaLa Grande Cantatrice Malienne Vol 3 (Μάλι) και BolaVolume 7 (Γκάνα).

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου (ώρα έναρξης: 21:30, είσοδος: 5 ευρω) θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο CAMP (Contemporary Art Meeting Point, Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα) τον Brian Shimkovitz σε ένα απο τα χαρακτηριστικά dj-set του όπου μιξάρει μόνο αυθεντικές κασέτες από την συλλογή του για ενα εκρηκτικό και άκρως χορευτικό ταξίδι μέσα στο μουσικό πολιτισμό ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου. H βραδιά θα είναι γεμάτη και με άλλες πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές αφού πριν το dj-set πρόκειται να εμφανιστούν ζωντανά -κατά σειρά- ο Lunar Miasma, ο Δ Δ και ο King Elephant.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ