Αμοργός

Αμοργός Facebook Twitter
2

 


AEGIALIS YPERIA 2015


 

Αμοργός Facebook Twitter

 


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων και το Aegialis Hotel & Spa διοργανώνουν για 13η συνεχή χρονιά το Διεθνές συνέδριο για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό "Yperia", από τις 21 έως τις 26 Οκτωβρίου 2015. Στόχος του συνεδρίου είναι να προωθήσει τη φυσική ομορφιά και τον πολιτισμό της Αμοργού, να ενθαρρύνει την ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και του υπάρχοντος πολιτιστικού πλούτου και των σημερινών δραστηριοτήτων στο νησί. Επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και το ευρύτερο κοινό καλούνται να παρευρεθούν και να συμβάλλον στις επιτεύξεις του Συνεδρίου.  Το κεντρικό θέμα επισκόπησης θα είναι είναι η "Αμοργός¨: Μονοπάτια από το παρελθόν προς το μέλλον. Κοινωνικο - οικονομικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές προοπτικές" και θα περιλαμβάνει θέματα που θα σχετίζονται με τα οικοσυστήματα και την προστασία του περιβάλλοντος, τον προσβάσιμο τουρισμό, τον λαϊκό πολιτισμό και την ανάπτυξη των μικρών νησιών, τα τοπικά προϊόντα και την Αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα, καθώς και τη διαδικασία ένταξης του σημείου κατατεθέν του νησιού, της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

http://yperia.gr/

Μποτίλια Μπαρ

 

Αμοργός Facebook Twitter

 

Από εδώ περνάει όλος ο κόσμος του νησιού για να θαυμάσει τον κήπο του, να δοκιμάσει τα πολλά και ευφάνταστα cocktails του και να τραγουδήσουν/χορέψουν υπό τις μουσικές που είναι κυρίως διεθνείς, όλων των ειδών και όλων των δεκαετιών.

Χώρα Αμοργού, 6936184321


TRATARISMA: Pastry Shop


Αμοργός Facebook Twitter

Ένα υπέροχο καφέ-ζαχαροπλαστείο που περιβάλλεται από ένα όμορφο μεσογειακό κήπο, στο χωριό Λαγκάδα. Ο Αντώνης, ο σεφ, ετοιμάζει καθημερινά και προσφέρει ένα ξεχωριστό πρωινό και καταπληκτικά εδέσματα. Εκεί θα απολαύσετε τη θέα του απέραντου γαλάζιου ενώ θα δοκιμάσετε λαχταριστά γλυκά,  ανατολίτικα γλυκά του ταψιού, τάρτες, κέικς και όλα τα δροσιστικά ποτά και αναψυκτικά! 

 

 

 

Aegialis Hotel & Spa

 

 

Αμοργός Facebook Twitter

Η διαμονή στο Aegialis Hotel & Spa είναι κάτι παραπάνω από μια απλή επιλογή. Είναι το μέρος που δεν θα σε κάνει ποτέ να βαρεθείς. Μπορεί να είναι ξενοδοχείο, αλλά σας προσφέρει δυνατότητα για τόσες πολλές δραστηριότητες. Η διαμονή σας θα γίνει είτε σε κάποιο από τα 6 κτήρια του με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και διακόσμηση, σε δωμάτιο ή σε κάποια από τις σουίτες του, όλα πλήρως εξοπλισμένα. Στο Corte Wet Cafι του θα πιείτε τον καφέ και θα πάρετε το πρωινό σας, στο εστιατόριο Ambrosia θα πάρετε το μεσημεριανό ή το δείπνο σας, ενώ αν θέλετε ιταλική κουζίνα θα επισκεφθείτε το καινούργιο του Nick’s Pizza. Το βραδάκι μπορείτε να διασκεδάσετε, να χορέψετε και να πιείτε το ποτό σας στο Fresh Bar του. Όσο για την χαλάρωση σας, αυτή θα έρθει είτε στο spa είτε με τα μαθήματα yoga που προσφέρει.

Αιγιαλή, Αμοργός, 22850 73393

 

 

Διάφορα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια