1.000.000 ευρώ δωρεά σε 15 Οργανισμούς ανά την Ελλάδα

1.000.000 ευρώ δωρεά σε 15 Οργανισμούς ανά την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Και η πιο μικρή κίνηση είναι μία μεγάλη αλλαγή. Με αυτή τη μικρή αλλά πολύ περιεκτική φράση η Visa παρουσίασε, σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, μία ενέργεια κοινωνικής στήριξης που μας τράβηξε την προσοχή. Το 2016 η Visa μαζί με τις συνεργαζόμενες τράπεζες ALPHA BANK, Τράπεζα Αττικής, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank, HSBC και Τράπεζα Πειραιώς, θα κάνουν δωρεά το ποσό του 1.000.000 ευρώ σε 15 μη κερδοσκοπικούς οργανισμού της Ελλάδας, με την έμμεση συμβολή όλων μας.

1.000.000 ευρώ δωρεά σε 15 Οργανισμούς ανά την Ελλάδα Facebook Twitter

Συγκεκριμένα με κάθε αγορά που θα γίνεται μέσω της κάρτας Visa η εταιρία θα προσφέρει το ποσό των δύο λεπτών του ευρώ, μέχρι το ποσό να φτάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ, χωρίς φυσικά αυτό να επιβαρύνει τους κατόχους των καρτών ή των εμπόρων. Οι οργανισμοί που θα ενισχυθούν, επιλέχθηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή, αφού εγκρίθηκε το πρόγραμμα δράσης τους. Ειδικότερα η Visa θα στηρίξει το έργο των «Χαμόγελο του Παιδιού», «Παιδικά Χωριά SOS», «Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία», «Μαζί για το Παιδί», «Η Κιβωτός του Κοσμου», «Δεσμός», «Περπατώ / ΚΕΑΔΑ», «Hellenic Hope», «Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα», «Praksis», «Το Εργαστήρι», «Παιδικό Χωριό Φίλυρο», «Περιοδικό Δρόμου Σχεδία», «Μαργαρίτα» και «Γέφυρα Ζωής», ώστε να καταφέρουν να υλοποιήσουν τα προγράμματά τους.

1.000.000 ευρώ δωρεά σε 15 Οργανισμούς ανά την Ελλάδα Facebook Twitter

Η άνευ προηγουμένου κλίμακα αυτής της κρίσης στη χώρα μας απαιτεί έκτακτη απάντηση και όλοι πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας. Είναι καθήκον μας να βοηθάμε αυτούς που το έχουν ανάγκη και να ενισχύουμε το έργο των φιλανθρωπικών οργανισμών που βρίσκονται κοντά στα παιδιά, τους ανέργους, τους άστεγους (κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο)

Πόσο σημαντική είναι η κίνηση αυτή; Ίσως ακόμα πιο σημαντική από ότι φαίνεται με την πρώτη ανάγνωση. Πέρα από το εμφανές, ότι κάθε σημαντικό χρηματικό ποσό θα κάνει τη διαφορά σε ΜΚΟ που εδώ και χρόνια έχουν αποδείξει το επίπεδο του έργου τους κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, η εταιρία θέλει να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Ότι όλοι μαζί, συμβάλλοντας έστω και ελάχιστα μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ότι σε μία περίοδο που η χώρα μας περνάει μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις, η αλληλοστήριξη είναι αυτή που θα μας κάνει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να προχωρήσουμε μπροστά.

Ο κ. Λεωνίδας Κασούμης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa Hellas δήλωσε σχετικά με την ενέργεια: "Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας και στους οργανισμούς που στέκονται δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη αλλά και στους ίδιους. Ελπίζουμε η συμβολή της Visa Hellas να φέρει χαμόγελα και να καλύψει σημαντικές ανάγκες κάτι που είναι απαραίτητο για μια αξιοπρεπή διαβίωση"

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς.

Market news / Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς

Η CEO της Teleperformance Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2024, χαρακτήρισε ευοίωνο το μέλλον που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσυναίσθησης.
THE LIFO TEAM
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Market news / Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.
THE LIFO TEAM