Η Yoga και τα οφέλη της στην καθημερινότητα σου

Η Yoga και τα οφέλη της στην καθημερινότητα σου Facebook Twitter
0

Η Yoga μπορεί να έχει κάνει αισθητή την παρουσίαση της τα τελευταία χρόνια, όμως ανήκει στα βάθη της ιστορίας. Από την πρώτη κιόλας χιλιετία π.Χ. κάπου στη Βόρεια Ινδία η Yoga αρχίζει σταδιακά να ενώνει τη σωματική άσκηση με φιλοσοφικές βάσεις για να εξελιχθεί μέσα στα χρόνια σε έναν από τους πιο ολιστικούς τρόπους εκγύμνασης. Η μεγάλη απήχηση που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια, μόνο τυχαία δε μπορεί να θεωρηθεί αφού ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η έντονη καθημερινότητα κάνουν επιτακτική  την ανάγκη για μία νέα προσέγγιση στη ζωή μας. Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται η Yoga που συνδυάζει ασκήσεις  για το Μυαλό (ήρεμη, πνευματική / συναισθηματική εστίαση) την Ενέργεια (ζωτική πηγή ενέργειας που καλλιεργείται μέσω των τεχνικών αναπνοής) και το Σώμα (κίνηση και asanas) και αφορά όλους μας!

Κάνοντας μία επίσκεψη στο studio L.A. Yoga στη Νέα Σμύρνη, μάθαμε πολλά και είδαμε ακόμα περισσότερα γύρω από τα προγράμματα Yoga, Pilates αλλά και τις θεραπείες που εστιάζουν στην αυτογνωσία και στη χαλάρωση. Αυτό όμως που θέλαμε να γνωρίσουμε καλύτερα σε πρώτη φάση ήταν η Yoga και δεν ήταν λίγα αυτά που μάθαμε.

Η Yoga και τα οφέλη της στην καθημερινότητα σου Facebook Twitter
Η Yoga και τα οφέλη της στην καθημερινότητα σου Facebook Twitter
Η Yoga και τα οφέλη της στην καθημερινότητα σου Facebook Twitter

Για αρχή πήραμε μία εικόνα από τα διαφορετικά προγράμματα που προσφέρει το L.A. Yoga και τι είναι αυτό που κάνει το κάθε ένα ξεχωριστό:

Ashtanga: Είναι το πιο αρχαίο, αθλητικά και σωματικά απαιτητικό στυλ. Περιλαμβάνει μία σειρά από asanas που γίνονται με συγκεκριμένη αλληλουχία. Υπάρχουν συνολικά 6 σειρές όπου η πρώτη σειρά είναι γνωστή σαν Primary Series. Για να ξεκινήσετε Ashtanga, είναι απαραίτητο να έχετε κάποιο αθλητικό υπόβαθρο.

 

Hatha: Ο όρος Hatha αναφέρεται στις asanas που συνδέονται άμεσα με την παράδοση της Υoga. Ενώ όλα τα είδη Υoga μπορούν να θεωρηθούν σαν τέτοια, στην πραγματικότητα ο τίτλος αναφέρεται σ’ ένα πιο αργού ρυθμού μάθημα, που επικεντρώνεται στην ευθυγράμμιση του σώματος και στην αναπνοή.

 

Jivamukti Yoga: Είναι μία μέθοδος yoga η οποία βασίζεται σε μία έντονη vinyasa πρακτική (συνδυάζοντας τις asanas μέσω της ροής των κινήσεων και της αναπνοής), ενσωματώνοντας διδασκαλίες από πέντε αρχές της yoga: Swadhyaya (Αυτογνωσία/Φιλοσοφία), Ahimsa (Πρακτική της μη βίας), Bhakti (Αφοσίωση), Nada Yoga (Αυτοσυγκέντρωση μέσω του ήχου) και Διαλογισμό.

Pilates: Το Pilates γυμνάζει ολόκληρο το σώμα μέσω μιας σειράς ασκήσεων με λίγες επαναλήψεις χαμηλής έντασης. Βελτιώνει τη στάση του σώματος -ενδυναμώνοντας το κέντρο του σώματος- και αναπτύσσει τους μύες, δημιουργώντας έτσι ένα πιο υγειές σώμα.

 

Prana Flow Yoga: Είναι ένα είδος Yoga που επικεντρώνεται στην συνεχόμενη κίνηση μέσα από μοναδικούς και πρωτοποριακούς συνδυασμούς asanas που συχνά περιλαμβάνουν στοιχεία από χορό και ινδικές πολεμικές τέχνες δίνοντας μια ευχάριστη και δυναμική πρακτική.

 

Restorative yoga: Ειδικές asanas αποκατάστασης οι οποίες είναι σχεδιασμένες για να ηρεμούν το νευρικό σύστημα και να ξεκουράζουν τους αδένες που εκκρίνουν αδρεναλίνη βοηθώντας έτσι το σώμα να ισορροπήσει.

 

Sacred Energy Arts: Είναι ένα μαγικό μονοπάτι που βασίζεται στην πειθαρχία για καλή ψυχική και σωματική υγεία. Ενσωματώνει διδασκαλίες που προέρχονται από την Taoist Yoga, Tai Chi, Qi Gong, Pranayama και Διαλογισμό. Αυτός ο μαγικός συνδυασμός, εμπλουτίζει ενεργειακά την άσκηση βοηθώντας να αναπτυχθεί δύναμη, ευλυγισία, χάρη και ισχύς.

 

Space and Flow: Είναι ένα είδος Yoga εμπνευσμένο από την Feldenkrais Method που συνδυάζει το σύγχρονο χορό και τις πολεμικές τέχνες. Είναι μια σειρά asanas με ροή και ιδιαίτερη έμφαση στην επαφή με το έδαφος, τη σπονδυλική στήλη, την αναπνοή και τις αισθήσεις, καλλιεργώντας εσωτερική και εξωτερική δύναμη με στόχο τη βελτίωση της ευλυγισίας, δημιουργώντας μια υπέροχη αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας.

 

Warm Pilates: Το μάθημα γίνεται σε μία θερμαινόμενη αίθουσα από υπέρυθρους πομπούς όπου η θερμοκρασία φτάνει περίπου τους 35ο C. Είναι ένα μάθημα πιο αργού ρυθμού, προσαρμοσμένο στην ιδιαιτερότητα ενός θερμού περιβάλλοντος για αποτοξίνωση και ενδυνάμωση.

 

Warm Vinyasa Flow: Είναι ένα Vinyasa Flow μάθημα το οποίο γίνεται σε θερμαινόμενη αίθουσα των 35ο C περίπου.

 

Yin yoga: Αργού ρυθμού στυλ Yoga με asanas που διαρκούν για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια (5 λεπτά ή και περισσότερο).
Οι asanas αυτές, ασκούν μέτρια ένταση στους συνδετικούς ιστούς με στόχο την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στους συνδέσμους και τη βελτίωση της ευλυγισίας.

Vinyasa Flow: Δυναμικό στυλ στη Yoga με ροή εναρμονίζοντας αναπνοή και κίνηση για να δώσει δύναμη, χάρη και ελευθερία.

 

 

Η Yoga και τα οφέλη της στην καθημερινότητα σου Facebook Twitter

 

Η Yoga και τα οφέλη της στην καθημερινότητα σου Facebook Twitter

 

Αυτό όμως που μας κέρδισε ίσως περισσότερο από όλα ήταν η L.A.YOGA hot! Μία δυναμική και ευεργετική άσκηση για όλους, η οποία περιλαμβάνει μια ασφαλή αλλά έντονη διάταση των μυών αποτοξινώνοντας ταυτόχρονα το σώμα. Εστιάζοντας στην ευθυγράμμιση του σώματος και διατηρώντας συγκεκριμένη χρονική διάρκεια για κάθε asana, συστηματικά ενδυναμώνει και ανανεώνει ολόκληρο το σώμα, βελτιώνοντας την ισορροπία, τη δύναμη και την ευλυγισία του.

L.A.YOGA Hot: Ίδρωσε, διέτεινε, ευθυγράμμισε, μεταμόρφωσε! Βελτίωσε την απόδοσή σου όταν γυμνάζεσαι σε μία θερμαινόμενη από υπέρυθρους πομπούς αίθουσα

Πρόκειται για ένα  διαφορετικό σύστημα θερμότητας όπου το σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης, ζεσταίνεται από υπέρυθρα κύματα θερμότητας προκαλώντας εφίδρωση αλλά σε συνθήκες πιο ανεκτές από τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Τα ευεργετικά οφέλη που δημιουργούν στο σώμα τα υπέρυθρα κύματα θερμότητας είναι πραγματικά μοναδικά, κάτι που θα καταλάβετε από το πρώτο κιόλας μάθημα στο studio L.A. Yoga.  Και αν θέλετε να ανακαλύψετε ακόμα πιο ενδιαφέροντα hot μαθήματα, μπορείτε να ρωτήσετε για τα Warm Vinyasa Flow, Warm Pilates, Fire Series και Earth Series.

L.A.YOGA Hot, Fire Series: Δυναμική σειρά από στατικές ασκήσεις σε ζεστό περιβάλλον που δίνει τη δυνατότητα για έντονη διάταση των μυών και αποτοξίνωση μέσω της εφίδρωσης. Ακολουθώντας συγκεκριμένη αλληλουχία asanas γυμνάζει συστηματικά ολόκληρο το σώμα βελτιώνοντας την ισορροπία, τη δύναμη και την ευλυγισία. Συνιστάται να έχετε πιεί αρκετά υγρά πριν το μάθημα και να βρίσκεστε μέσα στην αίθουσα 10’ νωρίτερα από την  έναρξη του μαθήματος. Είναι κατάλληλο για αρχάριους και για όλα τα επίπεδα.

L.A.YOGA Hot, Earth Series: Είναι ένα ενεργητικό και αναζωογονητικό Power Yoga μάθημα που προκαλεί έντονη αποτοξίνωση. Αποτελείται από δυναμικές asanas και ισορροπίες που το καθιστούν ιδανικό για όλους τους λάτρεις της Hot Yoga.

Space and Flow Yoga" σήμερα 12/6 στις 7:00 - 8:30.Είναι ένα είδος Yoga εμπνευσμένο από την Feldenkrais Method που συνδυάζει το σύγχρονο χορό και τις πολεμικές τέχνες. Είναι μια σειρά asanas με ροή και ιδιαίτερη έμφαση στην επαφή με το έδαφος, τη σπονδυλική στήλη, την αναπνοή και τις αισθήσεις, καλλιεργώντας εσωτερική και εξωτερική δύναμη με στόχο τη βελτίωση της ευλυγισίας, δημιουργώντας μια υπέροχη αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας.

Posted by L.A.yoga on Friday, 12 June 2015

Για περισσότερες πληροφορίες:

L.A. Yoga Studio

Τηλ.: 2114091671

Ραιδεστού 3, Ν. Σμύρνη

web: www.layoga.gr

FB Page

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς.

Market news / Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς

Η CEO της Teleperformance Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2024, χαρακτήρισε ευοίωνο το μέλλον που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσυναίσθησης.
THE LIFO TEAM
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Market news / Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.
THE LIFO TEAM