«Βουτιά» στα μυστικά της Ισπανίας με τη Melodrakma

«Βουτιά» στα μυστικά της Ισπανίας με τη Melodrakma Facebook Twitter
0

Εμπειρίες ζωής απ' αυτές που χρόνια μετά θα έχεις να θυμάσαι, τα ταξίδια είναι για πολλούς ανθρώπους ο προσωπικός τους πλούτος. Το άνοιγμά τους στον κόσμο, μαθήματα ζωής και πολιτισμού.

Με μότο της τη γνωστή και διαχρονική «διάγνωση» του Βάσκου φιλοσόφου Μιγκέλ ντε Ουναμούνο «Ο φασισμός θεραπεύεται διαβάζοντας και ο ρατσισμός ταξιδεύοντας», η Melodrakma Universal ειδικεύεται ακριβώς σε αυτό, να θεραπεύει και να ικανοποιεί τη βαθιά επιθυμία το ταξίδι να μην είναι διεκπεραίωση, να διοργανώνει και να προσφέρει ταξίδια ζωής και όχι απλώς ταξιδιωτικά πακέτα σε ανυποψίαστους τουρίστες.

Κάπως έτσι ήμουν κι εγώ την πρώτη φορά που πήγα στη Βαρκελώνη και τελικά, γυρίζοντας, διαπίστωσα ότι μάλλον είχα πάρει μια απλή «μυρωδιά» απ' την καταλανική πρωτεύουσα.


Μέχρι που λίγο καιρό μετά κάποιοι γνωστοί με τους οποίους συζητούσαμε για Ισπανία μού άνοιξαν τα μάτια, μιλώντας μου για την απίστευτη εμπειρία που είχαν ταξιδεύοντας με τη Melodrakma.

Μετά από εμπειρία 25 ετών πια στον χώρο του τουρισμού, ο Γιάννης Λυμτσιούλης, ένας άνθρωπος με αγάπη και ενεργή ενασχόληση με το θέατρο, δημιούργησε ένα απίθανο ταξιδιωτικό γραφείο που σέβεται το ταξίδι του καθενός και το μετατρέπει σε εμπειρία. Συγχρόνως η Melodrakma Universal είναι μια «γέφυρα», θα λέγαμε, για κάθε Έλληνα που θέλει να γνωρίσει την αληθινή Ισπανία.

Όχι μόνο των παλατιών και των μνημείων αλλά και των σπουδαίων ανθρώπων, παλαιότερων και σύγχρονων Ισπανών που σαν Καρυάτιδες, αιώνες τώρα, κρατούν την πατρίδα τους όρθια. Ζωγράφοι, ποιητές, λογοτέχνες, αγωνιστές, εργάτες... Αυτός είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο «ζωγραφίζει» τα ταξίδια της η Melodrakma.

«Βουτιά» στα μυστικά της Ισπανίας με τη Melodrakma Facebook Twitter


Ειδικότητά τους η Ισπανία, αφού η έδρα της εταιρείας είναι η Μαδρίτη, ενώ πριν από λίγες μέρες είδαμε από κοντά τα νέα της γραφεία στην Αθήνα, αφού πρώτα βέβαια καταφέραμε να μπούμε στον ασφυκτικά κατάμεστο χώρο τη βραδιά των εγκαινίων. Ένας πανέμορφος χώρος στην πλατεία Κλαυθμώνος, με την Γκερνίκα του Πικάσο να δεσπόζει και το βλέμμα να φτάνει μέχρι τον Λυκαβηττό.


Η Melodrakma γεννήθηκε έτσι όπως πρέπει να γεννιούνται όλα, από έρωτα για τα ταξίδια και την Τέχνη, κι αυτό βγαίνει στον τρόπο με τον οποίο διοργανώνει κάθε ταξίδι. Αυτό ακριβώς είναι που την κάνει να διαφέρει απ' όλους τους άλλους.

Γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο που έχουν ταξιδέψει μαζί της άνθρωποι που απεχθάνονταν την ιδέα των ταξιδιών με γκρουπ. Ένα μόνο ταξίδι όμως είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πως τελικά δεν τον νοιάζει και τόσο ο προσωπικός χρόνος για σιέστα ή άσκοπες βόλτες στα πιο εμπορικά σημεία αλλά ο περισσότερος χρόνος για να ρουφήξει όσο πιο πολύ μπορεί απ' το μέρος που επισκέπτεται.

«Βουτιά» στα μυστικά της Ισπανίας με τη Melodrakma Facebook Twitter


Είναι απίθανος ο τρόπος που έχουν σκεφτεί και οργανώσει τα πάντα στη Melodrakma. Εκτός από το να γνωρίσει κανείς τις πιο γοητευτικές πλευρές της Ισπανίας θεματικά, μπορεί έως και ν' αποκτήσει το «πτυχίο του ιβηρολόγου», όπως το λένε, κάνοντας τέσσερα ταξίδια, όπως κάθε φοιτητής που χωρίζει τις σπουδές του σε τέσσερα έτη.

Το ένα κομμάτι, το 1ο έτος, περιλαμβάνει τη Μαδρίτη και την Ανδαλουσία, την Ισπανία του Λόρκα δηλαδή, το άλλο τη βόρεια Ισπανία, τη Χώρα των Βάσκων, το τρίτο την Καταλονία του σουρεαλισμού και της αναρχίας και το 4ο έτος, πια, το δυτικό κομμάτι τής Ιβηρικής Χερσονήσου, απ' την Πορτογαλία και την Εξτρεμαδούρα του Πιθάρο και του Κορτές ως τη Σαλαμάνκα την Άβιλα και το Τολέδο του Γκρέκο.


Όλα τα ταξίδια είναι βασισμένα στην προσωπική εμπειρία και γνώση των ανθρώπων της Melodrakma που ζουν στην Ισπανία και δεν περιορίζονται σε απλές αναφορές στη γεωγραφία ή στην Ιστορία.

Εδώ οι άνθρωποι κάνουν storytelling τόσο στο πούλμαν, όπως και σε κάθε στιγμή του ταξιδιού, συνδέοντας αριστοτεχνικά τον κάθε τόπο με την τέχνη, τη γαστρονομία, την ιστορία και τη καθημερινότητα των ανθρώπων του. Μια «μπουτίκ» με συλλεκτικά ταξίδια θα λέγαμε, αφού, εκτός απ' την Ισπανία, κάθε χρόνο παρουσιάζει τη «Νέα Collection», έναν καινούριο προορισμό κάθε χρόνο!

«Βουτιά» στα μυστικά της Ισπανίας με τη Melodrakma Facebook Twitter


Γνωρίσαμε μαζί τους την οπερατική Σικελία και κάναμε το πολιτικό και γαστρονομικό προσκύνημα στη Χώρα των Βάσκων! Εμπειρία! Για φέτος ετοιμάζουν την «πρεμιέρα» στη λογοτεχνική Τοσκάνη με άξονα τον Δάντη και τη Θεία Κωμωδία του σε συνδυασμό μ' ένα μοναδικό σαφάρι κρασιού. Συν μια-δυο αναχωρήσεις για το Βερολίνο και τη Δρέσδη απ' τη σκοπιά του Μπρεχτ και του Μπαχ.


Και επειδή στη Melodrakma τα ταξίδια δεν τα θεωρούν πολυτέλεια αλλά όνειρο ζωής, δεν κοστίζουν όσο αξίζουν πραγματικά. Αν σκεφτεί κανείς τι του προσφέρεται, είναι η καλύτερη τιμή της αγοράς!

Info

Melodrakma Universal

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, 7ος όροφος, Κέντρο - Αθήνα

2105241960

[email protected]

www.melodrakma.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ