Το φεστιβάλ της εσωτερικής ομορφιάς

Το φεστιβάλ της εσωτερικής ομορφιάς Facebook Twitter
0

«Η Ελλάδα έχει μεγάλη ιστορία και έχει ασκήσει μεγάλη επιρροή στην ευρωπαϊκή κουλτούρα και πολιτισμό για εκατοντάδες χρόνια. Όπως το κύμα της γνώσης ξεκίνησε από την Ελλάδα κατά την ιστορική περίοδο, με τον ίδιο τρόπο ας ξεχυθεί και τώρα το μήνυμα της γιόγκα και ας διαδοθεί από την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη.»


Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι

Το φεστιβάλ της εσωτερικής ομορφιάς Facebook Twitter

Ακολουθώντας την προτροπή του γκούρου της, η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, Μάστερ της Γιόγκα, από το 1977 μέχρι και σήμερα μεταδίδει το μήνυμα της επιστήμης της γιόγκα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η Σατυανάντα γιόγκα γιορτάζει τα 40 χρόνια δράσης και προσφοράς καθώς και ίδρυσης του Σατυανάντασραμ Ελλάδος – Κέντρο της Γιόγκα από την Σουάμι Σιβαμούρτι.

Το σύστημα της Σατυανάντα γιόγκα ενσωματώνει ποικίλες πρακτικές της γιόγκα και τις παρουσιάζει με επιστημονικό τρόπο. Χρησιμοποιεί την πραναγιάμα για τον έλεγχο της ζωτικής ενέργειας του σώματος και τεχνικές χαλάρωσης, όπως η Γιόγκα Νίντρα, με τον τρόπο που την ανέπτυξε ο Σουάμι Σατυανάντα, είναι μια μοναδική τεχνική της Σατυανάντα Γιόγκα.


Επίσης, το σύστημα Σατυανάντα έχει πολλές και επιστημονικά δομημένες διαλογιστικές τεχνικές, που στοχεύουν στην διαχείριση του νου. Πρόκειται για τεχνικές που βοηθούν στη διαχείριση των σκέψεων, των συναισθημάτων, στην μετατροπή των αρνητικών σκέψεων σε θετικές, στην συγκέντρωση, στην διεύρυνση της αντίληψης, στην αφύπνιση των ταλέντων μας, στην ήρεμη αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής και άλλα. Και αυτό είναι ένα σημείο που αφορά και απασχολεί πολύ τον σύγχρονο άνθρωπο που μέσα από αυτές τις τεχνικές μπορεί να μετασχηματιστεί και να ζήσει καλύτερα και πιο ευτυχισμένα. Επιπλέον η Σατυανάντα Γιόγκα χρησιμοποιεί διδασκαλίες και τεχνικές από τους μεγαλύτερους κλάδους της γιόγκα, Χάθα Γιόγκα, Ράτζα Γιόγκα, Γκυάνα Γιόγκα, Κάρμα Γιόγκα, Μπάκτι Γιόγκα, Κουνταλίνι Γιόγκα κλπ.


Η Σατυανάντα δίνει έμφαση στον τρόπο ζωής, στο να ζει κανείς έναν ολιστικό τρόπο ζωής, να εξισορροπεί την ζωτική και την νοητική ενέργεια. Επίσης, η λέξη κλειδί είναι η επίγνωση, η ικανότητα της αποστασιοποίησης του τι συμβαίνει μέσα μας και γύρω μας.

Το Σατυανάντασραμ Ελλάδος Κέντρο της Γιόγκα ως ένα από τα πρώτα του είδους του στην Ευρώπη, το άσραμ παρέχει την δυνατότητα σε κάποιον να μείνει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να ζήσει από κοντά τα οφέλη του παραδοσιακού γιογκικού τρόπου ζωής καθώς επίσης να παρακολουθήσει ποικιλία σεμιναρίων σε θέματα σχετικά με τη γιόγκα. Στο άσραμ, βιώνει κανείς τη γιόγκα κάθε στιγμή της ημέρας. Η γιόγκα γίνεται μια 24ωρη ζωντανή εμπειρία. Γίνεται τρόπος ζωής.


Εδώ, μπορεί κάποιος να εκπαιδευτεί στη Σαννυάσα - έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής. Επίσης, είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό κέντρο στην Ελλάδα που παρέχει εκπαίδευση σε υποψήφιους εισηγητές γιόγκα στο σύστημα Σατυανάντα, αναγνωρισμένους και από το μητρώο της Yoga Alliance. Το Σαντυανάντασραμ Ελλάδος συνδέεται με το Ινστιτούτο Ανωτέρων Σπουδών στην Επιστήμη της Γιόγκα (Bihar Yoga Bharati, BYB), στο Μονγκύρ, του Μπιχάρ, της Ινδίας.

Το φεστιβάλ της εσωτερικής ομορφιάς Facebook Twitter

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου διεξάγεται το 1ο Φεστιβάλ Σατυανάντα Γιόγκα, στην ΑΙΓΛΗ του ΖΑΠΠΕΙΟΥ, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ.

Με 20 εξειδικευμένα εργαστήρια και την συνδρομή πάνω από 50 εισηγητών γιόγκα που τα πλαισιώνουν, το Φεστιβάλ έχει στόχο να γνωρίσει ο κόσμος τους κλάδους της γιόγκα, να μεταδώσει την ορθή γνώση γύρω από την επιστήμη της γιόγκα, την πρακτική εφαρμογή της στην καθημερινή μας ζωή και πώς μπορεί να επιδράσει στον τρόπο που σκεφτόμαστε, δρούμε και συμπεριφερόμαστε.

Βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.satyanandayoga.gr και fb.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς.

Market news / Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς

Η CEO της Teleperformance Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2024, χαρακτήρισε ευοίωνο το μέλλον που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσυναίσθησης.
THE LIFO TEAM
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Market news / Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.
THE LIFO TEAM