ALEGRE GROW-SHOP

Το ALEGRE Grow-Shop εφοδιάζει τους ερασιτέχνες κηπουρούς της πόλης με βιολογικά-οργανικά λιπάσματα για φυτά, βιολογικούς σπόρους για φύτευση (κυρίως κηπευτικά), πολύ καλής ποιότητας χώμα και ό,τι βάλει ο νους. Ο Παναγιώτης είναι ο ιδιοκτήτης του Alegre και ενθουσιώδης σπουδαστής βιολογικής γεωργίας. Η επιλογή του να ανοίξει ένα τέτοιο μαγαζί στο κέντρο της πόλης έγινε «διότι ήθελα να μπορούν να με βρίσκουν εύκολα όλοι». «Είναι μια καλή αφορμή για τους ανθρώπους της πόλης να έρθουν σε επαφή με το χώμα, με τα φυτά και με τον τρόπο που παράγονται οι καρποί, έστω κι αν δεν διαθέτουν χώρο για κήπο. Μερικές γλάστρες στο μπαλκόνι αρκούν». Στο μαγαζί της Μπενάκη θα βρείτε «αληθινούς» σπόρους για κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές, παντζάρια, φύτρα, λάχανο, ντομάτες, αγγούρια, πεπόνια, φράουλες, ρόκα, μαρούλια αλλά και αρωματικά (δενδρολίβανο, δυόσμο, κόλιανδρο, άνηθο). Επίσης, εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε και τις ειδικές γλάστρες υδροπονικής καλλιέργειας για εξοικονόμηση νερού και θρεπτικών συστατικών, ένα σύστημα πολύ ανεπτυγμένο στο εξωτερικό, που σιγά σιγά βρίσκει έδαφος και στη χώρα μας.
Εμμανουήλ Μπενάκη 93-95, Εξάρχεια


ALEGRE GROW-SHOP
ALEGRE GROW-SHOP

ΦΥΤΩΡΙΟ ΞΕΝΟΥΛΗΣ

Βρίσκεται στο ύψος του Νομισματοκοπείου και λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια. Ο κ. Ξενούλης καλλιεργεί ο ίδιος τα φυτά που πουλάει και ειδικεύεται κυρίως στις τριανταφυλλιές αλλά και στα δέντρα παντός τύπου: βερικοκιές, κερασιές, λεμονιές, πορτοκαλιές. Θα βρείτε επίσης αζαλέες, σεφλέρες, γαρδένιες, κυκλάμινα και κόλκρεστ.
Μεσογείων 345, Χαλάνδρι, 210 6511908

 

ΦΥΤΩΡΙΟ ΞΕΝΟΥΛΗΣ
ΦΥΤΩΡΙΟ ΞΕΝΟΥΛΗΣ

ΦΥΤΩΡΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ

Αν λατρεύετε τους κάκτους, όπως εμείς, τότε αυτό είναι το φυτώριο για εσάς. Μπορεί να χρειαστεί να διανύσετε μια πολύ σύντομη απόσταση από το κέντρο της Αθήνας (μόλις 33 χλμ. απέχει το Καπανδρίτι!), αλλά θα αποζημιωθείτε μόλις αντικρίσετε την κυριολεκτικά τεράστια συλλογή από κάκτους και παχύφυτα όλων των ειδών.
Καπανδρίτι, 22950 52200

 

ΦΥΤΩΡΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ
ΦΥΤΩΡΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ

ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ

Άλλο ένα φυτώριο για το οποίο αξίζει πραγματικά να οδηγήσετε λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Ειδικεύεται στα καλλωπιστικά δέντρα, στα θαμνώδη εξωτερικού χώρου και στα καρποφόρα - τριγύρω βλέπουμε πολλές ποικιλίες άμπελου, εσπεριδοειδών και ελιάς. Τα φυτά αυτά τα βλέπουμε ως φυντάνια αλλά και ως μεγάλα δέντρα. Πρόκειται για ένα υποδειγματικά οργανωμένο εκθεσιακό χώρο.
Καπλακίου 7, Κ. Σούλι, Μαραθώνας

 

ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ
ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ

ΦΥΤΩΡΙΟ ΠΑΡΑΓΙΟΥ

Ιδρύθηκε από την κ. Παραγιού και την κόρη της Ειρήνη πριν από 25 χρόνια. Έχουν δημιουργήσει ένα ξεχωριστό φυτώριο, όπου ανθίζουν μόνο φυτά του βουνού: πουρνάρι, αγριομάραθος, ασφόδελος, σαλβία, φασκόμηλο, θυμάρι, ασφάκα. «Για τους περισσότερους είναι άγνωστα. Όταν όμως αγοράσαμε αυτό το κομμάτι γης με το σύζυγό μου, το 1964, το βουνό ήταν γεμάτο από αυτά» λέει η κ. Χρυσάνθη και οι αρχιτέκτονες τοπίου φαίνεται να εκτιμούν αυτού του είδους τα φυτά.
Ασκληπιού 8, Ν. Πεντέλη, 210 6135962

 

ΦΥΤΩΡΙΟ ΠΑΡΑΓΙΟΥ
ΦΥΤΩΡΙΟ ΠΑΡΑΓΙΟΥ

__________

Τι θα φυτέψουμε το Μάιο

O Μάιος είναι η ιδανική εποχή για να φυτέψουμε αρωματικά σε γλάστρες, όπως δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό, ματζουράνα, βασιλικό, δυόσμο κ.ά. Ειδικά ο βασιλικός, η αρμπαρόριζα και το δενδρολίβανο κρατάνε μακριά τα κουνούπια και τις μύγες! Για πιο άμεσο αποτέλεσμα, στα φυτώρια μπορούμε πια να βρίσκουμε άφθονα ετήσια φυτά ήδη ανθισμένα. Πετούνιες, σκυλάκια, πανσέδες, έρωτες, η ποικιλία κάθε χρόνο είναι όλο και πιο πλούσια.

 

Πλανόδιοι πωλητές

Από τους πλέον κλασικούς είναι αυτός που βρίσκεται στην Αιόλου, στο ύψος της Καπνικαρέας. Έχει πάντα φρέσκα λουλούδια και έτοιμα μπουκέτα με άνθη της εποχής. Στην πλατεία Αγ. Ειρήνης βρίσκεται ένα ανθοπωλείο πάνω στον πεζόδρομο και, στην Ευριπίδου, φυτώρια ολόκληρα είναι στημένα πάνω σε αγροτικά αυτοκίνητα. Στη Σόλωνος και Χαριλάου Τρικούπη θα βρείτε το πιο περιποιημένο πλανόδιο πωλητήριο.

 

May Diary

Η ενασχόληση με την κηπουρική έχει ξεκινήσει να κρατάει ιντερνετικό ημερολόγιο. Μπορείτε να μάθετε τα πάντα στο sheblogs.eu.